Krimi

Agyonverték és felgyújtották a rajtuk segítő házaspárt Józsefék

2022. május 22. vasárnap 18:00

A fél országot megrázta a mezőszilasi kettős gyilkosság 2006 végén. Az ismert vállalkozót, Prikkel Tamást és feleségét az az autókereskedő apa-fia páros csalta lépre, amely korábban hozzá fordult segítségért. A milliókat azonban nem tudták visszafizetni, ezért brutálisan vetettek véget a pár életének.

Forrás: Bors

A Prikkel-házaspárt szinte mindenki ismerte Mezőszilason és környékén. A férj, Tamás jól menő vállalkozó volt, fuvarozó céget vezetett. Igaz, a kilencvenes évek közepén hónapokat töltött előzetes letartóztatásban. A faluban Mercedes terepjáróval járt, és saját lovardája is volt. Felesége, Mária háziorvosi asszisztensként dolgozott, habár erre anyagilag nem lett volna szükségük.

Utolsó időpont

Ez utóbbi tényt az is bizonyítja, hogy ha kellett, akkor másokon is segítettek. Ifjabb N. József vállalkozni akart, 2005 nyarán a meglévő cégét szerette volna bővíteni egy autókereskedéssel. Ám ehhez nem volt elég tőkéje, így a férfi édesapja segítségével felkereste Prikkelt. Ő adott nekik összesen 10 millió forint kölcsönt. Úgy állapodtak meg, hogy két részletben, a kamatokat pedig havonta kell törlesztenie ifj. N.-nek. Ehhez képest a férfi már az első részletet sem fizette meg, nem beszélve az azt követő összegekről. Prikkel azonnal jelezte, hogy ez nincs rendben, a tartozás rendezésére 2006. december 29-ig adott haladékot. Ekkor még nem sejtette, hogy ez a nap végzetes lesz számára.

Prikkel Tamásné, Prikkel Tamás, Facebook
Prikkel Tamásné és Tamás sosem kapta vissza a kölcsönt. Adósaik inkább agyonverték őket  Fotó: Facebook

Pontos terv

N.-nek nem volt pénze arra, hogy visszafizesse a kölcsönt, ezért apjával elhatározták, megölik a a házaspárt. A haladék utolsó napján este Prikkel éppen a lovaival foglalkozott, amikor megcsörrent a telefonja. N. hívta azzal, hogy ha most átmennek hozzá, visszakapják a kölcsönt és a kamatokat. A vállalkozó gyorsan hazaszaladt a feleségéért, majd elmentek az N. családhoz, annak ellenére, hogy névnapozást terveztek. N. és apja közölte, nem tudja visszaadni a pénzt, szó szót követett, majd az apa az udvari bokorba rejtett baseballütővel agyonverte mindkettejüket. A házaspárt aztán külön-külön összekötözték és Prikkel autójába tették. A férfit a csomagtartóba, a feleséget a hátsó ülésre. A kocsiba még bepakoltak jó pár benzines kannát, és betették a baseballütőt is. Az autót egy elhagyott völgykatlanba hagyták Igar határába. Éjszaka aztán visszamentek és felgyújtották a kocsit. A gyilkosságot biztos, hogy előre kitervelték, mert az elkövetés idején a háznál mindenesként dolgozó férfit kocsmába küldték, idősebb N. feleségét pedig látogatóba vitték az egyik rokonhoz.

Változó vallomások

Prikkelék rokonainak csak másnap reggel lett gyanús, hogy Tamás és felesége nem jelentkezik, így bejelentést tettek a rendőrségen. A kapitányságon még aznap meghallgatták ifjabb N. Józsefet, aki azt mondta: a megbeszélt időben átadta a pénzt, majd a pár távozott tőlük. 

idősebb és ifjabb N. József, Prikkel Tamás-gyilkosság, Bors
Ifjabb N. József (jobbra) és édesapja végül megkapta büntetését  Fotó: Bors

A gyilkosok enyingi bűnsegédekre próbálták kenni a szörnyűséget, ám a rendőrséget csak rövid időre tudták tévútra vinni. 2007. január 4-én ifjabb N. újabb vallomást tett, elárulta az autó rejtekhelyét. Ez alapján megtalálták Prikkelék terepjáróját, benne a két elszenesedett holttesttel. Az eljárás során apa és fia számos vallomást tett, amit sűrűn megváltoztatott, sőt, ezek egymásnak is ellentmondtak. A két férfit végül 2011 januárjában ítélték el jogerősen: ifjabb N. József bűnsegédként 18 év fegyházbüntetést, idősebb N. József tényleges életfogytiglani börtönt kapott, azzal, hogy leghamarabb 30 év múlva – azaz 2041-ben – bocsátható feltételesen szabadlábra. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Drámai mentés kilenc méteres magasságból Budapesten

origo.hu

Megrázó részletek derültek ki a Doktor Balaton sztárjának haláláról

borsonline.hu

Megrázó részletek a Doktor Balaton és az Argo színészének váratlan haláláról

hirtv.hu

Vezércikk: Ötpárti határozat készült az Európai Parlamentben a magyar vétó ellen

ripost.hu

Ide költözött a börtönből szabadult Fekete Dávid

mandiner.hu

Annyira nem érdekelte a BBC műsorvezetőjét, hogy mi történik a Downing Street-en, hogy felrakta a lábát az asztalra és telefonozott

vg.hu

Péntektől váratlanul olcsóbb lesz az üzemanyag

mindmegette.hu

Brutálisan kigyúrta magát Natalie Portman a Thor filmre - fotó!

borsonline.hu

Megmutatta jóképű szerelmét Fésűs Nelly lánya, Horváth Csenge

borsonline.hu

Drámai fejlemények Babicsek Bernát halálának ügyében

borsonline.hu

Újabb fulladásos halál: Barátai kétségbeesetten kiabáltak segítségért

borsonline.hu

Helyszíni fotó érkezett a kétéves hajdúhadházi gyermek tragédiájáról

További cikkek

Videó

Tragédia Hajdúhadházon, teherautó alá mászott be a kétéves kislány

Közélet

Gulyás Gergely: A háború az infláció oka