Fogás

Orosz gyilkost fogtak a magyar határőrök Tiszabecsnél

Létrehozva: 2022.03.28.

Emberölés miatt körözték azt a 35 éves orosz állampolgárságú férfit, akit a tiszabecsi határátkelőn szűrtek ki a figyelmes rendőrök. A bűnöző valószínűsíthetően abban bízott, hogy nem fog kitűnni a menekültek között.

Robbantások, fegyverropogás, félelem. Egyre drámaibb méreteket ölt az Ukrajnában zajló háború miatti menekültválság. A szirénák folyamatos zaja, a vadászgépek félelmetes suhanása és az állandó, nagy fokú stressz miatt rengetegen döntöttek úgy, hogy elhagyják szeretett otthonukat. Sokan mindössze egy hátizsáknyi holmival indulnak útnak, szó szerint az ismeretlenbe. Az ENSZ menekültügyi honlapja szerint február 24-e óta több, mint 3,8 millióan keltek útnak északkeleti szomszédunkból, nagyjából 7 millióan pedig országon belül költöztek máshova.

Már 349 ezren választották a magyar-ukrán határt a meneküléshez, ám a számuk brutális módon, napról napra emelkedik, és már a magyar-román határon át is érkeznek emberek.

Közöttük rengeteg az elesett, az eddigi életét hátrahagyó anya és gyermek, azonban a menekülthullámot meglovagolva sajnos rosszindulatú emberek, nemegyszer bűnözők is megpróbálják elhagyni az országukat.

Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI

Akár itthon is ölhetett volna

Szombat éjszaka, nem sokkal egy óra előtt ugyanis egy 35 éves, orosz állampolgárságú férfi jelentkezett határátlépésre Tiszabecsnél. A határt őrzők azonban résen voltak, és félreállították autójával együtt a férfit. A beléptető rendszer ugyanis azonnal „riadót fújt”, mert kiderült,

korábban az Interpol nemzetközi rendőri szervezet adott ki körözést a férfi ellen. Az indok halált okozó testi sértés és emberölés volt.

A rendőrök határozott fellépésének köszönhetően megakadályozták, hogy a gyilkos Magyarország területe felé távozzon, és esetleg hazánkban is bűncselekményt kövessen el. Az oroszt – akinek nevét a nyomozás folyamata miatt kérdésünkre sem árulta el a rendőrség – végül előállították, a Fehérgyarmati Rendőrkapitányságra vitték, ahol őrizetbe vették.

Fotó: Police.hu

Menekültek közé vegyülnek a bűnözők

Az, hogy bűnözők is megpróbálják elhagyni az országukat, sajnos nem egyedi. Éppen egy hónappal ezelőtt, a háború kitörése után nem sokkal a szlovák-ukrán határon fogtak el egy, szintén az Interpol által körözött személyt. A szlovák idegenrendészet tagjai a nemzetközi adatbázisba betekintve megállapították, hogy az illetőre gazdasági bűncselekmény elkövetése miatt adtak ki elfogatóparancsot. A gyanú szerint az illető abban bízott, hogy elvegyülhet a menekültek között és észrevétlenül lépheti át a határt. Valószínűleg az orosz férfinak is ez lehetett az elképzelése, hiszen a határ ukrán oldalán gond nélkül átjutott. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese a Borsnak elmondta:

a megye határátkelőhelyein szolgálatot teljesítő rendőrök mindig kiemelt figyelmet fordítanak a Magyarországra be-és kilépő személyek alapos ellenőrzésére.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27439_resized.jpg?avcount=1714056313
origo.hu

Újabb, borzasztó dolog derült ki a gyorsételekről

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27430_resized.jpg?avcount=1714056313
origo.hu

Elképesztő fotók kerültek elő Szandi múltjából

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160218_auto_resized.png
metropol.hu

Szuper hírt kapott Szoboszlai, ő lehet a meglepő liverpooli edzőváltás nyertese

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160756_auto_resized.jpg
vg.hu

Hivatalos: kiválasztották a nyertest, a valaha volt legdrágább Duna-híd épül meg Magyarországon, de minden forintját megéri – térkép

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160570_auto_resized.png
metropol.hu

Házasság első látásra: Érzelmes szavakkal búcsúzik Gyöngyi, itt a vége?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158179_auto_resized.png
hirtv.hu

Kuleba bevitte a kegyelemdöfést az elmenekült hadköteles férfiaknak + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27432_resized.jpg?avcount=1714056313
origo.hu

Az aljas zenediktátor évekig kínozta, az élete tönkrement, borzalmas kínok közt halt meg

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17144894_auto_resized.png
lakaskultura.hu

Váza saját kezűleg: Zseniális DIY-ötlet a lakberendezés szerelmeseinek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27438_resized.jpg?avcount=1714056313
origo.hu

Elárasztanak minket a poloskák, ilyen veszélyesek még sosem voltak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160216_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Az a kérdés, hogy ez szívedre vagy az eszedre hallgatsz” – Gyöngyi meghozta a végső döntést, Csabi azonnal könnyekben tört ki

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161126_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Házasság első látásra: Andris végre bevallotta, mit érez Petra iránt

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/8T0uVewCsVwJWJCQOxKBx7YXTWQ4ev5X-rlmd0xBvv0/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2VmZjRlY2I3ZWQzNzRhZWY5OWNkOGI1NjVkYmU1ZWVh.jpg
Voks

Szentkirályi Alexandra: Panaszkodás helyett dolgozni kellene!

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/nz7XLW7U0bQVE-kX7_3O0zg0sgGAUvhmONik8EyGr7k/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2M0MWMxMzYwNzMyNTQwM2NhZmNkNzZkMDBlMmFiZWUz.jpg
CPAC Hungary

Orbán Viktor: Magyarország nem csak túlél, hanem győz újra és újra