Választás 2022

Egy baloldali újságírónő az egyik főszereplője az erdélyi szavazatégetős baloldali provokációnak

Létrehozva: 2022.03.31.

A Fidesz és az RMDSZ is baloldali provokációnak nevezte a történteket.

A Maszol erdélyi magyar hírportál forrásai egyértelműen provokációnak tartják, hogy ismeretlen tettesek magyarországi levélszavazatokat próbáltak meg eltüntetni, elégetni Marosvásárhely közelében. Az esetet egy helyi, román nyelvű hírportál és annak magyar változata hozta nyilvánosságra, a rendőrség pedig nyomozást indított és a helyszínen összegyűjtötte a bizonyítékokat. Az ügyben egy Parászka Boróka nevű, baloldali – nyugodtan mondhatjuk – propagandistanő is szerepet kapott.

Egy baloldali „újságírónő" lakása közelében találták meg az állítólag elégetett szavazólapokat

A Maszol információi szerint a román nyomozók csütörtökön a délelőtti órákban kezdték meg a helyszínelést, és akkor egyetlen újságíró, a Marosvásárhelyi Rádió, illetve a magyarországi baloldali médiumok közismert propagandistája, parászka boróka volt ott a helyszínen, aki egészen véltelenül éppen a közelben lakik.

Számos külhoni véleményformáló szerint Parászka Boróka 2002 és 2010 között az MSZP-SZDSZ-koalíció erdélyi szócsöveként tevékenykedett, a 2010-es kormányváltás óta pedig az éppen aktuális Orbán-kormányok egyik leghevesebb bírálójának számít. Dolgozik a Marosvásárhelyi Rádiónak és két magyarországi baloldal orgánumnak, a HVG-nek és a Magyar Narancsnak. Parászka Borókáról érdemes megjegyezni, hogy nem támogatja a magyar kormány és az RMDSZ azon célkitűzéseit, amelyeket arra irányulnak, hogy területi autonómiát kapjon Székelyföld. A baloldali újságírónő mindent durván támad, aminek köze van vagy feltételezése alapján köze lehet a nemzeti-keresztény értékrendhez.

A Maszol által megkeresett marosvásárhelyi forrásuk azt mondta, az a terület, ahol a szavazólapokat megtalálták, „egy eldugott, szemetes vidék, ahová az emberek nem járnak csak úgy sétálni". Ezért is tartja furcsának, hogy éppen most, éppen ott és ilyen körülmények között találták meg a félig elégetett szavazólapokat. 

A HELYBÉLIEK EGYSZERŰ ÉS OLCSÓ PROVOKÁCIÓNAK TARTJÁK AZ ESETET, ÉS EZT LÁTSZIK ALÁTÁMASZTANI AZ IS, AHOGYAN A MAGYAR BALOLDALI SAJTÓ SZINTE EGYIDEJŰLEG FELKAPTA AZ ESETET, AZT SUGALLVA, HOGY ERDÉLYBEN MEGSEMMISÍTIK A KORMÁNYPÁRTTAL SZEMBENÁLLÓKRA ADOTT SZAVAZATOKAT, A  HELYSZÍNEN KÉSZÍTETT FÉNYKÉPEKEN UGYANIS EGY-EGY SZAVAZÓLAPON TISZTÁN KIVEHETŐ, HOGY A BALOLDAL JELÖLTJÉRE VOLT LEADVA A SZAVAT.

Az is furcsa, hogy a román portál által közzétett videófelvételen sem a levélszavazatok hitelesítésére szolgáló azonosító lapokat, sem népszavazási íveket nem lehet látni, noha utóbbiból négy kellene legyen borítékonként.

A szavazólapok megsemmisítésének már csak azért sem lenne értelme, mert az erdélyi magyarok több mint 90 százaléka a Fidesszel szimpatizál, a baloldal támogatottsága pedig elhanyagolható. A felvételen látható szavazólapok száma igen csekély, 20-25 körül lehet.

A Fidesz és az RMDSZ is baloldali provokációt emleget

A Fidesz közleményben reagált baloldal választási csalással kapcsolatos vádaskodásaira. Azt írták: A baloldal kétségbeesésében mindenre képes. 

A BALOLDAL A MAGYAR RENDSZERVÁLTÁS ÓTA ÉPPEN A LEGSÚLYOSABB VÁLASZTÁSI CSALÁSOKAT KÖVETI EL A BAJNAI-FÉLE TELJESEN ILLEGÁLIS DATADAT-ADATBÁZISSAL, ÉS MOST A KÜLHONI MAGYAROK SZAVAZATAINAK MEGSEMMISÍTÉSÉT AKARJÁK ELÉRNI. 

Nincs két baloldal, egy baloldal van, a Gyurcsány-Bajnai-féle baloldal minden aljasságra képes, 2006-ban tévészékházat gyújtottak fel a hatalom megtartásáért, most szavazólapokat – fűzte hozzá a Fidesz.

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) közleménye alapján elítéli azokat a vádakat, amelyek azt sugallják, hogy itt választási csalásról lenne szó. 


ELFOGADHATATLANNAK ÉS MEGALAPOZATLANNAK TARTJÁK A MAGYARORSZÁGI ELLENZÉKI PÁRTOK KÉRÉSÉT IS, AMELY ARRÓL SZÓL, HOGY MEG KELL SEMMISÍTENI AZ ÖSSZES HATÁRON TÚLI SZAVAZATOT. A KÉPSOROK MEGERŐSÍTIK, HOGY EGYÉRTELMŰEN SZERVEZETT PROVOKÁCIÓRÓL VAN SZÓ, AMELYNEK AZ A CÉLJA, HOGY A HATÁRON TÚLI SZAVAZATOKAT HITELTELENÍTSÉK. 

Bárki is álljon a provokáció mögött, a legaljasabb módon próbálja manipulálni a közvéleményt. Ezt a leghatározottabban visszautasítjuk! – áll a közleményben.

Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy RMDSZ-es polgármestere hangsúlyozta,  Mindannyian tudjuk, akik levélszavazatot töltöttünk ki, hogy minden lezárt borítékban van azonosító nyilatkozat. A nélkül nem érvényes a szavazat! Nyilvánvaló tehát a lejáratási szándék! – zárta bejegyzését Antal Árpád.

 

 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27226_resized.jpg?avcount=1713579017
origo.hu

Elszólta magát a megcsalásról a magyar sztárpár

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17141579_auto_resized.png
metropol.hu

Visszahívják az emberek kedvenc jégkrémét: nagy probléma van vele

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17145086_auto_resized.png
hirtv.hu

Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba! + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17140117_auto_resized.jpg
ripost.hu

Döbbenet: Netes koldusnak állt az RTL Klub sztárja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17139890_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Nyilatkozott az orosz mesterlövész, miután megadták magukat az ukránok + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27223_resized.jpg?avcount=1713579017
origo.hu

Tangás fürdőruhára vetkőzve ünnepelte születésnapját Szőke Zsuzsi

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17141642_auto_resized.jpg
astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. április 19.: a Bika szerencsés, a Skorpiót meglepetés éri

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27216_resized.jpg?avcount=1713579017
origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713579017
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17143582_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Egy hajszálon múlott: Hosszú Katinka hatalmas lehetőségtől esett el

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17145602_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Azt akarom, hogy azonnal szedjék ki a fiamat a föld alól" - döbbenetes, mit vett észre az édesanya gyermeke sírján

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/IzobYAUPf4-jlaB8z4BCyiO9Gs7AbBaKJk8LCzTy7aw/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzM2MTFlZTQwNmNmZjQ0ZWViNWI3MTI4NDE3MzRiYjEz.jpg
Para

„Olyan volt, mintha jöttek volna utánunk” – rémisztő, mik történtek a magyar szellemkórházban

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/fXZC9zgrIxMs0KQAVMs58EPcxoGV_sf9LI1N5FPAGNo/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzE2YWU1ZTNmNjRjYzRjOTRiN2EwZDI5MDY0YTg3MjVi.jpg
Nemzet

Semjén Zsolt: a Magyarok kenyere ünnep, a búza- és kenyérszentelés ünnepe a magyar nemzet egységéről szól