Politika

Baloldali politikus: A magánegészségügy nem rossz elképzelés

Létrehozva: 2022.03.28.

Módosítva: 2022.03.28.

Tegyük tisztába a dolgokat. Maga a magán-egészségügyi biztosítórendszer az nem egy rossz elképzelés – nyilatkozta Rig Lajos szombaton a Partizán nevű YouTube-műsornak, írja a Magyar Nemzet.

A Jobbik parlamenti képviselője később kiemelte, szerinte mindenki jól jár a fizetős egészségüggyel. Rig Lajos egyébként 2018-ban pártja listájáról került parlamenti székbe, ám most Veszprém megye 03. számú egyéni választókerületében, Tapolcán méreti meg magát Navracsics Tiborral szemben a baloldal jelöltjeként - írja a Magyar Nemzet.

Nem a jobbikos képviselő az első baloldali politikus, aki a közelmúltban a fizetős egészségügy mellett érvelt.

Álszentség lenne azt mondani, hogy az egészségügy nem üzlet, nincs olyan, hogy ingyenes egészségügy, ez egy illúzió – mondta Márki-Zay Péter egy korábbi interjújában. A baloldal miniszterelnök-jelöltje akkor hozzátette, ő nyugodtabb, hogyha az egészségügy üzlet, mint ha nem üzlet, egy későbbi interjúban pedig megpróbálta érzékeltetni a privatizált egészségügy varható előnyeit is:

Ha valakinek fedezi a biztosítása, akár fűszoknyás lányokkal is koktélozhat, miközben egy-egy vizsgálatra vár – részletezte. 

Egy decemberi fórumán pedig Indiába küldte a magyarokat szemműtétre: És vannak olyan speciális kezelések, amit önök nem akarják, hogy Makóra vigyék önöket. Az amerikaiak a szemműtétek bizonyos fajtájára, amit a zöld hályognak hasonlóan nagyon ritka szembetegségek, inkább az amerikai biztosító is azt mondja, hogy inkább menjen el, adok egy repülőjegyet, menjen el Indiába.

A BALOLDAL MINISZTERELNÖK-JELÖLTJE UGYANAZT A MODELLT VEZETNÉ BE, AMELLYEL 2010 ELŐTT GYURCSÁNY FERENC ÉS KORMÁNYA PRÓBÁLKOZOTT: ÜZLETI ALAPÚ, FIZETŐS EGÉSZSÉGÜGYET, PRIVATIZÁLT KÓRHÁZAKKAL ÉS ELLÁTÓINTÉZMÉNYEKKEL.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek