Megdöbbentő

Lustának hitték a diáklányt, félelmetes dolog volt a háttérben

2022. január 29. szombat 09:00

A diáklány először azt hitte, hogy a stressz vagy a hormonrendszerében bekövetkezett változások miatt érzi magát fáradtnak.

Charlotte Carney sokáig abban a hitben élt, hogy gyakori fáradtsága csak múló tünet, esetleg  kamaszkori lustaságnak tudható be. Ennél azonban sokkal súlyosabb, szervi problémát fedeztek fel orvosai a lánynál. Nem sokkal később kiderült, hogy Charlotte egyáltalán nem volt lusta, a fáradékonysága ok egy meglehetősen ritka szívizom betegség, egy úgynevezett restriktív kardiomiopátia. A betegség kórképe szerint, ebben az esetben a szívizom olyan mértékben megkeményedik, hogy a kamrák nem telnek meg vérrel és ezáltal az nem tud megfelelően keringeni a testben. Ahogy az izom idővel teljesen megmerevedik, szívelégtelenség léphet fel.

Betegsége kezdeti szakaszában Charlotte  azt hitte, hogy a stressz vagy a hormonrendszerében bekövetkezett változások miatt érzi magát fáradtnak. Csak 2015-ben  jött rá, hogy a rendszeres elszunyókálása abnormális.

„A szívem iszonyatosan gyorsan vert, már egy ötperces sétától kimerültem, és olyan szinten kifulladtam, hogy nem tudtam tovább menni” – mondta az akkor még egyetemista lány.

Édesanyja volt az, aki meggyőzte, hogy menjen el egy alaposabb szűrővizsgálatra, egy jótékonysági csoporthoz fordult, amely egy specialistához irányította.

„Ott sem vettek igazán komolyan, azt mondták nyugodjak meg, nem lesz semmi baj” – idézte fel az orvosi vizsgálattal kapcsolatos emlékeit a lány.

2016 októberéig Carney CT-vizsgálatokon, röntgenfelvételeken, MRI-vizsgálatokon, több mint 100 vérvizsgálaton és echokardiogramon esett át, amelyek mindegyike arra utalt, hogy  restriktív kardiomiopátiában szenved.

„Akkoriban a saját kis világomban éltem, csak a vizsgáimra koncentráltam. Próbáltam úgy tenni, mintha ez meg se történne velem. Először akkor tudatosult bennem, hogy baj van, amikor az egyik orvosom felhívott telefonon, és közölte, hogy vérrög van a szervezetemben és muszáj vérhigítót szednem. ”

2017 augusztusában közölték Charlotteval, hogy a túléléshez új szívre lenne szüksége. A következő évben találtak is neki egy donort, és 2018 február 28.-án szívátültetésen esett át. Hét nap után ébresztették fel mesterséges kómájából, azóta teljesen egészséges.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Eddig 37 millió forintot költött arra, hogy különleges helyeken szexeljen a gyönyörű modell

metropol.hu

Könnyes búcsú! Az Euróvízió győztes zenekarának énekese is elindult a frontra – Videó!

borsonline.hu

Szomorú jövőt jósol januárban a celebvilágnak egy boszorkány: Az első jóslat beigazolódott

mandiner.hu

Tucatnyi busz indult el ukrán katonákkal az Azovsztal gyárból

vg.hu

Életét vesztette a háborúban a Fehérvár FC ukrán játékosának apósa

origo.hu

Ők a legkegyetlenebb szökésben lévő magyar bűnözők

mindmegette.hu

Ez lett Erzsébet királynő hivatalos desszertje: egyszerűbb, mint gondolnád!

borsonline.hu

Odavannak a rajongók Csobot Adél legújabb fotójáért, ezt látni kell

mindmegette.hu

HA ÍGY GRILLEZED A MARHAHÚST ÉS A ZÖLDSÉGEKET, TE LESZEL A KERTI SÜTÖGETÉS MESTERE! (x)

borsonline.hu

Kiadták a figyelmeztetést: Vihar tarolja le mindjárt ezeket a megyéket

borsonline.hu

Furcsa dolgot szúrtak ki a magyar nagyvárosok főterein

További cikkek

Tragédia

Három gyerekkel lett földönfutó az egyedülálló Andrea: „Semmink sem maradt”

EU

Brutálisan drágulnának az élelmiszerek Brüsszel tervétől