TEK

Körbezárták a rendőrök Szenpéterfát – még mindig nincs meg a támadó

KKP

2022. január 17. hétfő 19:45

Rálőtt az osztrák határőrökre egy embercsempész hétfő reggel, majd a magyar oldal felé menekült. Ausztria felvette a kapcsolatot a magyar hatóságokkal, így kisvártatva a Terrorelhárítási Központ nagy erőkkel megjelent Szentpéterfán, hogy garantálják a biztonságot. Az előzetes feltételezések szerint a fegyveresek a helyi elhagyatott határőr-laktanyában bújt el, de felkutatása nem vezetett eredményre. Az ezerlelkes falu lakói megkönnyebbültek az egyenruhások láttán.

Buktak a szírek és a moldávok

Ugyancsak hétfőn Szentpéterfa térségében megállítottak egy ideiglenes magyar rendszámmal rendelkező járművet. A moldáv állampolgárágú sofőrön kívül a gépkocsiban 14, feltételezhetően szír állampolgárságú személy utazott. Mivel személyazonosságukat, illetve Magyarországon tartózkodásuk jogszerűségét semmilyen okmánnyal nem tudták igazolni, visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A moldáv férfit őrizetbe vették, és ellene embercsempészésért indítottak eljárást.

A moldávoknak esélyük sem volt menekülni Fotó: CSG

Felmerült a gyanú, hogy az osztrák határőrre rálövő bűnöző a szentpéterfai elhagyatott határőr-laktanyában elbarikádozta magát. A magyar hatóságok komolyan vették az osztrák kollégáik jelzését, hiszen a két ország közötti jó viszony és a biztonság is közös érdekünk. Kisvártatva komoly erőkkel jelent meg a Terrorelhárítási Központ a máskor csendes faluban.

Elözönlötték a települést

– Először csak az interneten olvastam, hogy mi történt, de nem sokkal később már mindenki arról beszélt a községben, hogy egy veszélyes bűnöző érkezett hozzánk. Félő volt, hogy esetleg túszokat ejt, ezért nagyon körültekintően mertünk csak kilépni az utcára. Kifejezetten megkönnyebbültünk, amikor a rendőrök és a terrorelhárítók megjelentek. Igaz, hogy szinte elözönlötték a falut, de ilyen veszélyes szituációkban szükség is van a határozott fellépésre! – monda az egyik helyi lakos a Borsnak. Egy szomszédja hozzátette: a Kossuth utcában található egykori laktanyát ugyan elkerítették, de az épületet senki nem őrzi.

A TEK is megérkezett Fotó: CSG

– Néha romturisták vagy helyi vagányok bemásznak, hogy körül nézzenek. Jó ideje gondolkodunk már azon, hogyan lehetne a monstrumot hasznosítani. Kár lenne hagyni, hogy az enyészetté váljon – tette hozzá egy a laktanya közelében lakó nyugdíjas nő.

Egyelőre nem találják

Az első feltételezések szerint a lövöldöző a laktanyában elbarikádozta magát.

– A kutatás ezidáig nem vezetett eredményre – mondta ezzel kapcsolatban a Borsnak Seffer Lila, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Szentpéterfán egyébként éppen hétfőn temették a falu korábbi papját, a köztiszteletben álló János atyát. Félő volt, hogy a hatósági művelet miatt a szertartást el kell halasztani, de végül a búcsúztató rendben lezajlott.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Egy szál bugyiban, meztelen mellekkel fotózták a magyar playmate-et

metropol.hu

Könnyes búcsú! Az Euróvízió győztes zenekarának énekese is elindult a frontra – Videó!

borsonline.hu

Anyát és lányát gázolták el Baranyában: Annamária meghalt, a 12 éves Ramóna életéért harcolnak

hirtv.hu

Leomlott egy hatemeletes épület felső három emelete Budapest XII. kerületében

origo.hu

Ők a legkegyetlenebb szökésben lévő magyar bűnözők

travelo.hu

Az életéért küzdött a férfi egy krokodillal szemben Queensland vízeséseinél

mindmegette.hu

HA ÍGY GRILLEZED A MARHAHÚST ÉS A ZÖLDSÉGEKET, TE LESZEL A KERTI SÜTÖGETÉS MESTERE! (x)

borsonline.hu

Szomorú jövőt jósol januárban a celebvilágnak egy boszorkány: Az első jóslat beigazolódott

borsonline.hu

Tiniként szinte mindent elvesztett: Arra ébredtem fel, hogy felgyújtottak

További cikkek

Botrány

Jobbik-szexbotrány: Először szólalt meg az áldozat, ezt mondta

Tragédia

Három gyerekkel lett földönfutó az egyedülálló Andrea: „Semmink sem maradt”