Aktuális

Városháza-botrány: már tizennégy nyomozás folyik

Bors

Létrehozva: 2021.12.08.

A Városháza körüli gyanús ingatlanügyletek miatt a rendőrség különleges, gazdasági nyomozói befolyással üzérkedés, csalás, vesztegetés, vesztegetés elfogadása, hivatali visszaélés és hűtlen kezelés miatt vizsgálódnak 14 feljelentés alapján. Gyanúsított egyelőre nincs.

A Városháza-gate, azaz a fővárosi bűncselekménygyanús ingatlaneladások ügyében tizennégy feljelentés született. Erről Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden beszélt az Országgyűlésben. Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője pedig – aki maga is számos feljelentést tett egyebek mellett a Városháza eladásával kapcsolatban – kijelentette a parlamentben: A GYURCSÁNY–BAJNAI-KORSZAK EMBEREI VISSZATÉRTEK, EZÉRT VAN TELE KORRUPCIÓS ÜGYEKKEL A VÁROSHÁZA. 

Ami eddig biztos: a rendőrség a tizennégy feljelentés alapján befolyással üzérkedés, csalás, vesztegetés, vesztegetés elfogadása, hivatali visszaélés és hűtlen kezelés elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen - tudta meg Magyar Nemzet.

A Magyar Nemzet megtudta, továbbra is a fenti hat bűncselekmény gyanúja miatt zajlik a vizsgálat, az NNI azonban november végén célszerűségi okból egyesített néhány feljelentést.

Az elmúlt hetekben számos olyan felvétel került nyilvánosságra, amely alapján megkérdőjelezhető, hogy a fővárosi ingatlaneladások törvényes keretek között zajlanak.

A hanganyagokon szó esik a fővárosban kialakított jutalékos, vagyis korrupciós rendszerről, és személyekre lebontva ismertetik a szisztéma működését. A felvételeken az ismeretlen befektetők mellett Gansperger Gyula baloldali üzletember, Bajnai Gordon volt kormányfő, Barts Balázs, a fővárosi vagyonkezelő vezetője, illetve Berki Zsolt kétes előéletű vállalkozó hangja azonosítható be. 

AZ ANONYMUS NÉVEN SZEREPLŐ ISMERETLEN ÁLTAL NYILVÁNOSSÁGRA HOZOTT FELVÉTELEK ALAPJÁN SZÜLETETT FELJELENTÉSEK LÉNYEGE, HOGY A POLITIKUSOK TUDTAK A FŐVÁROSI VÁROSHÁZA ÉS SZÁMOS MÁS, NAGY ÉRTÉKŰ FŐVÁROSI INGATLAN ÉRTÉKESÍTÉSÉNEK SZÁNDÉKÁRÓL, SŐT RÉGÓTA KIÁRUSÍTJÁK AZ INGATLANVAGYONT OLYAN MÓDON, HOGY AZ ÉRTÉKESÍTÉSBŐL SZÁRMAZÓ PÉNZEK EGY RÉSZE VISSZACSOROG A POLITIKUSOKHOZ. 

A városházi botrány kirobbanását követően Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő két feljelentést is tett, és még 12 olyan ingatlannal kapcsolatos dokumentáció van nála, amely szintén ehhez az időszakhoz köthető, vagyis további feljelentések várhatók. A közérdekű bejelentéseiről ismert Tényi István szintén a nyomozóhatósághoz fordult a sajtóban megjelent információk alapján.

Hétfőn Tényi István a polgári titkosszolgálatokhoz fordult bejelentésével, miután Anonymus újabb felvétellel jelentkezett. Ezen Gansperger Gyula egy egyeztetésen lényegében arról beszél, hogy Bajnai Gordon gyakorlatilag az amerikaiak embere, a Gyurcsány Ferenc vezette baloldal pedig minden pénzt külföldről kap. A baloldali kapcsolatait ecsetelő üzletember beszélt arról is, hogy az ellenzéki médiára, közelebbről a 444-re befolyása van Soros Györgynek, de anyagi segítséget nyújt Veres Tibor, a Wallis tulajdonosa is.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162495_auto_resized.jpg
origo.hu

Hazakerülhet Suhajda Szilárd holtteste a Mount Everestről

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27452_resized.jpg?avcount=1714108511
origo.hu

20+1: amikor a Simpson család előre látta a jövőt!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158702_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Csodaszer a konyhából, ami ragyogó tisztává varázsolja a zuhanykabin üvegfelületét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17157608_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Bezárja az összes önkiszolgáló kasszáját, visszahozza a hagyományos pénztárakat ez a bolt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163772_auto_resized.jpg
mandiner.hu

„Szürke a cella” – nyílt levelet írt magyar börtönéből az olasz antifa

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27450_resized.jpg?avcount=1714108511
origo.hu

Kocsis Máté: Nem az a lényeg, hogy Magyar Péter mit mond, hanem az, hogy a mögötte állóknak mi a céljuk

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162545_auto_resized.jpg
astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. április 26.: pénteken a Bika megkapja a válaszokat, a Halak vonzza az embereket

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156414_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megváltoztak az érzéseik: fülig szerelmes a Házasság első látásra párja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17157532_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Gyereknevelés mellett főállás? Majoros Hajni kitálalt, miért nem ment vissza dolgozni

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162188_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Ezt lelkileg nem bírom…” - drámaira fordult a helyzet, meghozta végső döntését a Házasság első látásra párja

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/4H8GEHwcNa4dvFUzCSOoHZ2BNappZ9kvhVqjVouuGi4/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2ExOGMwZTBmNDM4ODQwNjk4NzZiYTk5YzgxNzBhNzQw.jpg
Szívszorító

„Sírva közöltem vele a hírt" – meg vannak számlálva a 14 éves Melissza napjai

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/2vudeWudvFN4VNz1BKE6oQuXwnhIptwHisHvWY4I5hY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzMyZDczMmIzOWVlYTQzYmQ4ZWNmMmNkMDM2OWExNGJk.jpg
Betegség

„Arra jött be, hogy üvöltök és bőgök” - kitapintott egy csomót, sokkoló diagnózist kapott Piros