Siker

Elképesztő siker, Demjén Ferenc huszonnegyedszer töltötte meg az Arénát

Létrehozva: 2021.12.31.

Mint akin nem fog az idő, Demjén Ferenc egy év kihagyás után ismét csak telt házas koncertet adott a Papp László Arénában.

Ha van valaki a magyar zenében aki évről-évre képes változatlan színvonalon produkálni az Demjén Ferenc. A koronavírus járvány ugyan tavaly megszakított egy sorozatot, de idén ismét folytatódott az immár több évtizedes hagyomány. A magyar könnyű zene állócsillaga, Demjén Rózsi legyőzve betegségek sorát, s amennyire ez egyáltalán csak lehetséges túltéve magát zenésztársak fájdalmas elvesztésén, újra nagyszabású év végi koncerttel ajándékozta meg nem fogyatkozó rajongótáborát.

Huszonnegyedik alkalommal produkált telt házat, ami példátlan a magyar rockzene történetében, de ez a sorozat még a nemzetközi mezőnyben is csúcsteljesítménynek számít.

Fotó: Móricz István / Bors

Demjén a szokásos magas nívón teljesítő csapatával, amelyben többek a régi kipróbált zenésztársak, többek között Holló József és Menyhárt János vitték a prímet – felidézte az elmúlt évtizedek már klasszikusnak számító örökzöldjeit, hogy ahogy ő maga kifejezte magát: „Közönség Őfelsége megkaphassa a magáét.”

És volt minden, ami egy ilyen koncertről sosem hiányozhat, beleértve a Szerelemvonat kiváltotta több száz méter hosszú vonatozást az Aréna kemény magjában, a küzdőtéren. Politikai felhangokat sem nélkülözött ezúttal a Szabadság vándora arra is tekintettel, hogy Demjén Rózsi sosem rejtette véka alá melyik részén is elkötelezett a politikai küzdőtéren.

A koncert érzelmi csúcspontja kétség kívül a járvány következtében elhunyt zenészbarátokra történő emlékezés volt, hiszen alig két évvel ezelőtt Demjén Rózsi még együtt léphetett fel például Kóbor Jánossal és Balázs Fecóval is.

Fotó: Móricz István / Bors

Ezúttal értük, és még persze a többi omegásért, Bergendy Istvánért is égtek a legendás Gyertyák, vagyis gyúlt ki az Arénában egyszerre több ezer mobiltelefon fénye.

Aki látta sosem felejti el, nemcsak ezt a pillanatot, de ezt a Demjén-koncertet sem.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek