Aktuális

A spanyol jobboldal vezetőjével tárgyalt Orbán Viktor

Bors

Létrehozva: 2021.11.17.

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szerda este a Karmelita kolostorban fogadta Santiago Abascalt, a legnagyobb spanyol konzervatív párt, a Vox elnökét.

A tárgyaláson - melyen részt vett Novák Katalin miniszter, illetve Győri Enikő és Jorge Buxadé EP-képviselő is - szó esett az Európa jövőjére vonatkozó közös elképzelésekről; a határok, a nemzeti szuverenitás és a családok védelméről, illetve az európai jobboldal együttes fellépéséről a globalista baloldallal szemben.

Az egyeztetésen a pártelnökök áttekintették az európai konzervatív pártok összefogása érdekében szükséges soron következő lépéseket - mondta el Havasi Bertalan.

A Vox az Európai Konzervatívok és Reformisták (ECR) frakció tagja az Európai Parlamentben, a Fidesszel szoros kapcsolatot ápol.

A szerdai megbeszélésen elhangzott: a Vox képviselői mindig kiállnak Magyarország mellett Brüsszelben; felemelték a hangjukat akkor is, amikor Budapesten vizsgálódott az Európai Parlament úgynevezett LIBE-bizottsága.

A sajtófőnök emlékeztetett: legutóbb november 3-án videokonferencia keretében tárgyalt Orbán Viktor egy új európai politikai szövetség létrehozásáról Matteo Salvinivel, az olasz Liga elnökével és Mateusz Morawieckivel, a lengyel Jog és Igazságosság (PiS) alelnökével, Lengyelország miniszterelnökével.

December 3-án és 4-én pedig a PiS meghívására a Fidesz elnöke Varsóba látogat, ahová a lengyel kormányzó párt a júliusi közös deklarációt aláíró jobboldali pártok képviselőit hívta meg Európa minden részéből.
 

Ez is érdekelhet

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/77QRqHkkmmuF0DtZdXHGjDbLVd1Rdd15Zl1PLKolGu0/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzY4NGFhYTc5ZTZlMjQ5Nzg5NGIzZjUzYTcwYjNlYjE5.jpg
Gyász

„Zsuzsi volt a legkiválóbb tanítványom” – egyetemi évek vártak a bakancslistás lányra

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/y-hkqrD9dfxH2X-iPEDLAF9i6gfpXCOX-pjYpdmstVQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2UxMjg3YmU3YzY3OTQ5ZDNiOGRkMThjNmNjNGUxMjI4.jpg
Patkánytámadás

Dráma Ócsán: Ijesztő elváltozást találtak a patkány által megharapott kisbaba szervezetében