Aktuális

Meglepetés: Rejtélyes pénzt kaptak a budaörsiek

Bors

2021. november 2. kedd 11:00

Feladóvevényen üzent egykori áldozatainak a Budaörsöt pár éve rettegésben tartó titokzatos rém. A 68 éves férfi két évvel ezelőtt lépett utoljára akcióba, és azóta nem hallottak róla. Eddig!

Nem kis megdöbbenést válthatott ki a budaörsi autótulajdonosok egy részénél, amikor csengetett náluk a postás azzal, hogy pénzküldeményük érkezett. A napokban ugyanis 20-30 ott lakó gépkocsi-tulajdonos kapott 16.000,- forintnyi összeget. A közlemény rovatban csak annyi állt: „Bocsánat”

A feladó pedig nem volt más, mint a budaörsi rém, aki még 2019 decemberében, napokon keresztül tartotta rettegésben a környéket, nem kis károkat okozva a helybéliek autóiban. A Budaörshöz tartozó terület lakói már december eleje óta panaszkodnak, hogy a környék több utcájában valaki vagy valakik leengedték, kivágták vagy kiszúrták az ott parkoló autók kerekét. Miután a sorozatos esetekből sajtóhír lett, az elkövető leállt egy időre. A lakók azt gondolták, hogy valamiféle önbíráskodásról van szó, mert egyre több a közlekedést akadályozó, az úttesten parkoló autó a környéken. A helyiek Facebook-csoportján olvasható bejegyezésekből azonban kiderült, hogy már az első akciók között is volt olyan eset, ahol az autó a tulajdonosa kertjében állt, amikor kiszúrták a kerekét.

Emberünk azonban csak rövid szünetet tartott, és karácsonykor újra aktivizálta magát. Az ünnepek alatt két újabb két személyautó gumiját vágta ki, de ekkor már olyan autók is áldozatul estek, amik magánterületen parkoltak. Végül a budaörsi gumirém karrierjének 2019. december 25-én vettettek véget a zsaruk, akik az esti portyáján ütöttek a férfin.

Nagyobb baj is történhetett volna

Mikor kérdőre vonták a kezében orvosi szikével és egy kihegyezett érszorítóval ólálkodó fantomot, az is kiderült, hogy az osztrák rendőrség is kereste, tartózkodási hely megállapítása miatt. Ezután házkutatást tartottak a férfi törökbálinti lakásában ahol több lőfegyvert,- köztük egy kalasnyikov gépkarabélyt,- és az ahhoz tartozó lőszereket is lefoglaltak.

Mint később kiderült, az önjelölt G. I. Joe, az egyik közeli kórházban betegápolóként dolgozott, és valószínűleg innen szerezhette az orvosi eszközöket, melyekkel kiszúrta az autók kerekeit.

A rendőrök a 68 éves férfit akkor előállították, és gyanúsítottként hallgatták ki. A Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rongálás és lőfegyverrel- vagy lőszerrel visszaélés bűncselekmény elkövetése miatt indított eljárást ,ami mára már bírósági szakaszba lépett. A bíró pedig kötelezte a férfit az okozott kár megtérítésére. Ezt kapták most készhez a Budaörsi autósok.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Sárba tiporta a prémium konkurenciát az iPhone

origo.hu

Csuti elárulta, hogy túltette-e magát Kulcsár Edinán - videó

metropol.hu

Demcsák Zsuzsa nevelt fia kiborult, futva menekültek a bérlői a lakásából

hirtv.hu

Alaposan kiszúrt Baranyi Krisztina Kálmán Olga férjével

metropol.hu

„Egy jó Klári mindent megbocsát” – Korda György szerint feleségén múlott 42 éves házasságuk

hirtv.hu

Nyomozás: Emberi maradványokra bukkant Berki léleklátója

vg.hu

Betilthatják az abortuszt az USA államainak felében! Rengeteg a tüntetés!

astronet.hu

A hétvége horoszkópja: karmikus találkozásokat és mély érzéseket jeleznek a bolygók

origo.hu

Gyógyszerkészítmény az emésztési zavarok ellen (x)

mindmegette.hu

3 recept GYOZA gombóccal, ami azonnal a család kedvence lesz (x)

borsonline.hu

Édesapja takaróját ölelve találta holtan 3 éves kislányát az édesanya

origo.hu

Horvátország tele van természettel…(x)

További cikkek

Tragédia

Kilenc hónap alatt vitte el a ritka betegség az újszülött kislányt: „Mosolygott, bármin is ment keresztül”

Időjárás

Brutális ami jön: Berobban a kánikula a hétvégén, akár 35 fok is fok is lehet