Aktuális

Pecarovat: Kaptak a pontyok a Ráckevei-Soroksári Dunaágon

Kövér Dávid

2021. október 15. péntek 14:30

<p lang="hu-HU">Több mint 700 ezer horgászigazolvánnyal rendelkező pecás van Magyarországon, és ez a szám egyre csak növekszik. A Bors hetente jelentkezik horgászrovatával, amellyel még több embert kívánunk kicsalni a tó- vagy folyópartra. Ezúttal Makádra látogatott a Bors.</p> <p lang="hu-HU"></p>

Forrás: Saját kép

Órák óta meg sem mozdul a kapásjelző, már lélekben a magyar válogatott focimeccsére készülök, amikor megérkezik a várva várt hal. Bevágok, és érzem, a horgomon van, de elkiabálni nem akarom, hiszen az elmúlt két napban több szép pontyom is leakadt. A horgásztársaim körém gyűlnek, találgatják, mekkora hal van a horgon. Nyugtatgatom őket, húzása alapján nem egy kapitális példány, két kiló körülire tippelem. Már a stégnél jár a hal, amikor barátaim rávilágítanak a vízre, és megpillantom fogásom.

Vadvízi harcos

Nem hiszek a szememnek, ez legalább négyszer akkora, mint amennyinek tippelem, de az is átfut az agyamon, hogy sikerül megdöntenem a rekordomat ezen a vízen. A Ráckevei-Soroksári Dunaágon eddig kilenc kilós ponty volt a csúcsom. A sikeres merítés után azonnal a pontybölcsőhöz visszük, ahol le is mérjük: tíz deka híján nyolc kiló. Ámulok, ebben az évben még nem fogtam ekkorát, ráadásul ezt vadvízen sikerült horogra csalnom. Kedvemet még az sem szegi, hogy Marco Rossi legényeinek nem sikerül nyernie az albánok ellen.

Nagypontyos időszak

Hagyományosan októberben zárjuk a szezont a barátaimmal. Ezt az időszakot kedvelem a legjobban, mert a pontyok készülnek a téli vermelésre, így ilyenkor még falánkabbak, és ősszel egy kevésbé profi is elcsíphet egy-egy nagyobb példányt. Tudom, a bojlis horgászok legyintenek egy nyolckilós pikkelyes láttán, ám egy olyan átlagos pecásnak, mint én, ez hatalmas élmény. A profik szerint a lehűlő vízben az édes ízekkel lehetünk a legeredményesebbek, de ez az elmélet megdőlni látszik. És nemcsak mi tapasztaltuk ezt, hanem a rekordlistákra pillantva is látni, a halas, fűszeres ízekkel ugyanolyan eredményesek lehetünk.

30 kilós összfogás

Utolsó nap éjszaka a vihar vet véget pecánknak, és bár jó lett volna még a stégen megcsodálni a napfelkeltét, nem vagyunk csalódottak, hiszen számtalan szép ponttyal és rengeteg élménnyel gazdagodtunk az év utolsó horgászatán. Három nap alatt összesen kilenc bajszost fogtunk, az összsúlyuk pedig meghaladta a 30 kilót, míg kettő példány öt kilónál is nagyobb volt. A barátaimmal megfogadtuk, jövőre is visszatérünk még nagyobb pontyok reményében.

További cikkek

Családi dráma

Megdöbbentő fordulat a gyermekével végző pornósztár ügyében

Halálos baleset

"Bűntudatom van" - először tért vissza Magyarországra Eva Rezesova a szabadulása óta

Ez is érdekelhet

mandiner.hu

Itt a szorzó az egyik legnagyobb fogadóoldalon Orbán Viktorék győzelmére

888.hu

Tudtad, hogy te vagy a legkorruptabb az Európai Unióban?

life.hu

Több mint tízmillió forintot keres azzal a fiatal fiú, hogy édesapjával szerepel közös fotón

magyarnemzet.hu

Már készen volt az ítélet – gróf Apponyi Albert trianoni szózata

szon.hu

Lakástűz a nyíregyházi társasházban: meghalt egy ember

origo.hu

Meggátolja a sütis követést az androidos Firefox Focus

nemzetisport.hu

PL: Szalah és Mané távollétében is simán nyert a Liverpool

vg.hu

Túlkínálat miatt lehet jó befektetés az ingatlan

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: a montenegrói szélső az északmacedón szurkolókra köpött – videó

metropol.hu

Filléres trükk a lakásban, erre is használhatod a szódabikarbónát

she.life.hu

Nem vágyom másra, csak egy normálisan gondolkodó lányra

origo.hu

Szégyentelenül lemásolták a BMW-t, mégis híres lett ez a szovjet motor