Aktuális

Márky-Zay és Gyurcsány zárt ajtók mögött folyamatosan tárgyalnak

Bors

2021. október 20. szerda 12:22

Egyre inkább nyilvánvaló, hogy Márki-Zay Pétert Gyurcsányék „találták fel”, miután látták, hogy Dobrev Klára nem lehet nyerő. „Füstös szobákban” már tegnap óta zajlik a két szövetséges tárgyalás-sorozata.

Márki-Zay és Gyurcsány már évekkel ezelőtt politikai szövetséget kötött. Ennek részletei azonban csak mostanában kezdenek igazán nyilvánosságot kapni.

„Elnök úr, könyörgöm, azért dolgozom, hogy a DK ne a legerősebb ellenzéki, hanem a legerősebb kormánypárti frakció legyen” – emlékezett vissza Márki-Zay Péter a Spirit FM egyik műsorában arra a pillanatra, amikor Gyurcsány Ferenccel tárgyalt – ezt a Mandiner vette észre. Vagyis Márki-Zay már hónapokkal ezelőtt lényegében hűségesküt tett a DK vezérének, sőt, politikai szövetséget kötött vele.

Mindezek fényében meglehetősen furcsa, hogy Márki-Zay Péter a baloldali előválasztási cirkusz hajrájában megpróbálta magát jobboldalinak beállítani.

A valóság azonban egészen mást mutat: Márki-Zay már évekkel ezelőtt paktumot kötött a baloldallal, és személy szerint Gyurcsánnyal. A minap saját maga ismerte be a baloldali Gyurcsány-show álvitájában, hogy szó sincs arról, hogy általa egy konzervatív kormány alakulna Magyarországon, kifejezetten megígérta mindent megtesz azért, hogy baloldali kormány alakulhasson.

A Gyurcsánynéval eljátszott vitában Márki-Zay zárszóként szabályosan felesküdött a baloldalra. Szó szerint ezt mondta: (talán az utolsó mondat a legfontosabb)

Azt gondolom, hogy kellően meggyőződhettek arról, hogy bárki is legyen Magyarország miniszterelnök-jelöltje, egy olyan közös programot fog végrehajtani, amelyben a baloldali programelemek és a zöld elemek, sőt a liberálisoknak kedves, fontos pontok is megvannak. Szó sincs arról, hogy egy konzervatív kormány alakulna Magyarországon.

De mostanában végleg kiderül az igazság. Gyurcsánynak és legújabb bábjának ugyanis a hétvégén, október 23-án ki kell állniuk, egy közös színpadra, hogy nyilvánvalóvá tegyék megbonthatatlan politikai szövetségüket. Nem tárgyalhatnak tovább ”füstös szobákban, hogy lezsírozzák a dolgokat„, ahogy még a nyáron maga Márki-Zay fogalmazott az ilyesfajta sötét politikai alkukról.

Beszédes az is, hogy a Gyurcsány-show legújabb szereplője egyértelműen kedveli Gyurcsány 2006-os őszödi hazugságbeszédét.

Dömötör Csaba korábban egy videót tett közzé Facebook-oldalán, amely bemutatja Márki-Zay véleményét a 2010 előtti korszakról.

A videón az hallható, amint Márki-Zay a problémákkal szembenéző, őszinte beszédnek nevezi Gyurcsány 2006-os őszödi szónoklatát.

A Momentum többek között azzal ajánlja Márki-Zay Pétert a magyarok figyelmébe, hogy jobboldaliakat is meg tud szólítani. Meglepő. Hát akkor nézzük, mit is gondol az őszödi beszédről, és a gyurcsányi értelemben vett korrupció elleni harcról.

Közzétette: Dömötör Csaba – 2021. október 7., csütörtök

További cikkek

Horror

Sarlóval fejezték le a turistát a vakáción

Horror

Évekig őrizgette neje holttestét a feleséggyilkos rém

Ez is érdekelhet

origo.hu

Meghozta az autós futár a rendelést, meglátta a lépcsőt, a következő jelenet eszméletlen volt

ripost.hu

Riasztást adtak ki hat megyére, brutális köd csap le az országra

origo.hu

Forradalmi döntés született, az egész világon elkezdődhet a repülő autók korszaka - videó

vg.hu

Jótékonykodásra is fordít vagyonából Rihanna, a világ leggazdagabb énekesnője

szon.hu

Eltávolították a tetemeket a rakamazi Nagy-Morotva jegéről

origo.hu

Egy év alatt 224 új fajt azonosítottak a Mekong-térségben

nemzetisport.hu

Kép: „A te stílusod, a te szabályaid” – C. Ronaldón remekül áll a szemüveg

origo.hu

Rengeteg autóst érint ez a január végi határidő, sokan elfelejthették

metropol.hu

Szörnyű hír érkezett, öngyilkos lett az ismert színész

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Izland nyert, de a franciák vereségére is szüksége van az elődöntőhöz

astronet.hu

A Mars a Bak jegyében jár, és felforrósítja körülöttünk a levegőt

origo.hu

Az utas kinyitotta egy furgon ajtaját a Széna téren, ami ezután jött, az igazi szégyen - videó