Aktuális

15 év után kapta meg képeslapját egy pécsi férfi

Bors

2021. október 24. vasárnap 19:00

<p>Jobb később, mint soha – legalábbis ezt tartja a mondás, ami még sosem volt ennyire igaz. Egy pécsi férfi is erre gondolhatott, amikor a napokban belenézett a postaládájába, és egy olyan képeslapot talált benne, amit még 2006-ban adtak fel neki.</p>

Forrás: Bors

„Párizs igazán gyönyörű. Szeretettel, egy kis szippantás!” – ez áll azon a képeslapon, amit szinte pontosan 15 évvel ezelőtt adott fel egy pécsi férfinek lányismerőse, aki 2006-ban néhány napot töltött Párizsban. A lap kilenc kis képén az azóta már leégett Notre Dame katedrálisa és annak kőből készült, mitikus lényeket ábrázoló vízköpői láthatók.

– Így 15 év után is nagyon örültem a képeslapnak, remélem, hogy akkor hamarosan egy másik fontos küldemény is megérkezik, ugyanis 2006-ban Marseille-ben egyik barátomnál hagytam a pécsi lakáskulcsom, amit akkor elküldtek nekem, de még nem érkezett meg – mondta a Borsnak a címzett.

A Bors megtalálta a feladót, aki igencsak meglepődött, hogy ennyi idő után ért célba a képeslapja.

2006-ban töltöttem Párizsban néhány napot, amikor Spanyolországba utaztam, ahol az El Camino-t jártuk meg barátaimmal. Azóta nem jártam Párizsban! Ez igazán rejtélyes, de jót derültem a múlt egy pillanatán! – mondta a Borsnak a képeslap feladója, Anna.

Az interneten számos hasonló küldemény késésekről számolnak be, főleg Nyugat-Európában és az Egyesült Államokban, de Magyarországon nem tudni hasonló esetről. A Magyar Posta is értetlenül áll a rejtély előtt.

– Sajnos a képeslapok nem rendelkeznek azonosítószámmal, így nem nyomon követhetők. Ezért nem lehet tudni, hogy feladástól az érkezésig tartó életút során melyik volt az a pont, ahol megakadt, és vajon az elakadás Franciaországban, valahol útközben vagy Magyarországon történt. A képeslapokat, hasonlóan más feladott küldeményekhez, általában a postákról begyűjtik, majd egy elosztó központba kerülnek, és onnan tovább a rendeltetési hely szerint. Franciaországból légijárattal és közúton is érkezhetnek küldemények Magyarországra. Itthon az érkezést követően a feldolgozó központba kerülnek, majd onnan a fogadó postára, és a címhez tartozó járás kézbesítője kézbesíti azt – közölte lapunkkal a Magyar Posta.

A levelek késése és elkeveredése már 50 éve nem jellemző Magyarországon, ugyanis 1973-ban a Magyar Posta bevezette az irányítószámot a postaküldemények irányításának egyszerűsítése és meggyorsítása érdekében. Valaki még biztos emlékszik a bajszos bácsira, aki mindig azt mondja a közérdekű reklám végén, hogy ne felejtsük el ráírni a levére az irányítószámot.

További cikkek

Szörnyűség

Még a rendőrök is elsírták magukat: egy 15 hónapos kislány 5 napig ült édesanyja holtteste mellett

Tragédia

Sikítás törte meg a csendet: szomszédai küzdöttek az 1 éves kisfiú életéért

Ez is érdekelhet

life.hu

Életveszélyes állapotban szállították kórházba a magyar rappert: végre hír érkezett az állapotáról

ripost.hu

„Csak sírdogáltam az orvosiban csendesen” – megrázó vallomás a magyar doktortól

origo.hu

Gyanútlanul álltak az autósok és motorosok a pirosnál, hátulról jött a gyilkos, fékhibás kamion

magyarnemzet.hu

„Visszataszító ilyet hallani egy közéleti szereplőtől”

szon.hu

Fényes nappal kinézel az ablakon és hoppá, lámúr a motorháztetőn! Íme a Ferenc körúti romantika!

origo.hu

Ennyibe kerülhetnek a Galaxy S22 mobilok

nemzetisport.hu

Videó: a volt angol bíró szerint a Liverpool 2. és 3. góljai is játékvezetői hiba

origo.hu

Látványos légifelvételek a lovagkirály kedvenc várának felújításáról - galéria

borsonline.hu

Zokogva nyilatkozott Babicsek Bernát édesanyja: „Mi akartuk eltemetni a fiunkat”

life.hu

Friss kutatás: kiderült, mennyire véd a Szputnyik V az omikron ellen

life.hu

Tűz a Szent Imre kórházban: "Csak a kétségbeesett kiabálás szűrődött át"

origo.hu

Képeken a Concorde, a világ második leggyorsabb utasszállító repülőgépeinek története