Aktuális

Törött kézzel állt ki 100 ember ellen Csábi Bettina

Bors

Létrehozva: 2021.09.06.

<p>100 ember elleni küzdelemben vett részt Csábi Bettina, korábbi ökölvívó világbajnok. Az ismert karatéka és profi bokszoló törött kézzel vállalta a kihívást, amely során a világ hat országából érkező sportolókkal küzdött meg száz meneten keresztül.</p>

Forrás: Bors

A hétvégén Orosházán rendezték meg a 100 FIGHT Chalange-et, amin összesen 126 sportoló vett részt, hogy megmérettesse magát száz ember elleni küzdelemben.

– Ha le akarod mérni a karate gyakorlásában elért jártasságod, próbáld ki egyszer ezt! Ez azt jelenti, addig küzdesz, amíg csak úgy érzed, hogy nem tudod folytatni, de mégis folytatod – foglalta össze a kihívás lényegét Sosai Mas Oyama, a kyokushin karate alapítója, aki a 100 ember elleni küzdelmet a 4. dan kivívásának követelményévé tette meg. Akinek ez sikerült, nagymester vált belőle.

– Vasakarat, bátorság, elszántság. Ezek mind alapkövetelmények ahhoz, hogy valaki teljesítse a százellenfeles küzdelmet, a harcművészet talán legnehezebb mentális és fizikai próbatételét. A száz, egyenként jellemzően másfélperces küzdelem olyan dimenzióba helyezi a harci tudást és kitartást, amely egy átlagember számára elérhetetlen teljesítményt követel. De ne feledjük: az átlagot is csak azért tudjuk belőni, mert mindig vannak átlag feletti képességek – fogalmazott a Borsnak Shihan Zsiga Zsolt, a rendezvény szervezője.

Az esemény hivatalos megnyitóján egyperces néma csenddel emlékeztek meg a nemrég elhunyt 8. dan-os mesterről, Shihan Furkó Kálmánról, a magyar kyokushin alapítójáról. A kihívást végül 32-en teljesítették. Ők voltak azok, akik mind a 100 menetet végigküzdötték, és köztük volt a kétgyermekes anyuka, a 43 éves Csábi Bettina is.

Ez egy hatalmas kihívás volt, és óriási megtiszteltetés is egyben. Aki ezt megcsinálja, az ezt nem az elismerésért, hanem csakis saját magáért teszi. Ebben benne van minden, ami ennek a sportágnak a lényege. A Kyokushin a határaink folyamatos feszegetéséről, és az egymás iránti mély tiszteletről szól, amiről tanúbizonyságot tett itt minden versenyző. Büszke vagyok rá, hogy közéjük tartozhatom – mondta lapunknak az egykori profi világbajnok bokszoló.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek