Aktuális

Busszal mennek pecázni a magyar olimpikon testvérek

K. D.

2021. augusztus 21. szombat 13:30

A pecázás a sztárokat is megfertőzte. Színészek, zenészek, sportolók ragadnak botot, hogy kikapcsolódjanak a vízparton. Az olimpiai bajnok birkózó, Lőrincz Tamás holnap indul útnak testvérével, a tokiói ezüstérmes Viktorral, hogy egy horgásztúrával ünnepeljék meg az ötkarikás sikereket.

Forrás: Saját kép

Mindent beáldoztak a sikeres olimpiáért a Lőrincz testvérek. Még kedvenc hobbijukat, a horgászatot is háttérbe szorították. Megérte, hiszen Tamás aranyérmes lett Tokióban, míg öccse, Viktor ezüstöt szerzett. A két klasszis megfogadta: ha véget ér az ötkarikás játékok, akkor ötnapos pecatúrára indulnak Harsányba, hogy kipihenjék a fáradalmakat.

Kicsi kocsi

– Vasárnap indulunk. Annyi felszerelésünk van, hogy kénytelenek voltunk egy buszt bérelni, mert különben nem fértünk volna el. Két kocsi is kevés volt– fogalmazott a Borsnak az olimpiai bajnok Tamás, aki már lázban ég. – Egy hete csak a túrára készülünk. Leltározunk, bevásárolunk, összekészítjük a felszerelést, szóval van teendő bőven.

Az idei első többnapos horgászatuknak kettesben vágnak neki, mindketten otthon hagyják családjukat.

– Ez egy vadregényes táj. Sátorban éjszakázunk, szóval nem kisgyerekeknek való hely, éppen ezért is döntöttünk úgy, hogy csak Viktorral ketten leszünk. Bár már beszéltük, hogy meglátogatnak majd minket, de ez még nem biztos – tette hozzá a tokiói aranyérmes.

Nem lesz profi

Az olimpiai bajnoki cím után Tamás bejelentette: több nagy versenyen már biztosan nem lép szőnyegre, de így sem vág bele a versenyhorgászatba.

Feleségem, Emese nem hiszem, hogy annyira díjazná, ha éjjel-nappal horgásznék. Ebben az évi egy-két nagyobb túrában állapodtam meg vele – mosolygott a 34 éves birkózó. – De a viccet félretéve: hihetetlen kemény munka, ha profi szintre szeretnél eljutni. Legalább annyi időt kellene beleölnöm, mint korábban a birkózásba. És akkor már nem lenne olyan pihentető, mint most. Szóval, megmarad nekem egy csodálatos hobbinak. Ettől függetlenül tervezzük Viktorral, hogy egy-két versenyen elinduljunk. A nagy álmunk a Nemzetközi Balatoni Bojlis Kupán (IBCC) való részvétel.

30 kilós pontyok nyomában

A két testvér között nagy a rivalizálás a vízparton, igyekeznek egymást túlszárnyalni. A legnagyobb súlyú hal versenyében egyelőre Viktor áll jobban, a rekordja egy 28 kilós ponty, míg Tamásnak egy 26-os a csúcsa.

– A legutóbbi túrán viszont én fogtam a nagyobbat, vagyis bizakodó vagyok. Az álmom egy 30 kilós példány. Ezt már évek óta hajszoljuk, sajnos még egyikünk sem fogott ekkorát. Bízom benne, hogy most valamelyikünknek ez sikerül – zárta Tamás, akinek egy vágya idén már teljesült azzal, hogy olimpiai bajnoki címet szerzett a 77 kilogrammos súlycsoportban.

További cikkek

Gyilkosság

Halálos késelés a XVI. kerületben: Könnyek között vallotta be tetteit a gyilkos

Covid

Bors exkluzív! Először szólal meg Szilvia, aki mélyaltatásban hozta világra gyermekét

Ez is érdekelhet

vg.hu

Gattyán György az utcán toborozza a képviselőjelölteket

metropol.hu

Drámai képet posztolt a magyar énekes: tragédia történt hajnalban – Fotó!

life.hu

Mélyaltatásban szülte meg kislányát a covidos magyar kismama

magyarnemzet.hu

Közös nyilatkozatban határolódtak el Márki-Zay Pétertől

origo.hu

Rákaptak az invazív kagylókra a balatoni pontyok

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Kell egy kis idő, hogy ezt feldolgozzuk – Bánhidi Bence

origo.hu

Soha nem látott híd épül Sátoraljaújhelyen

nemzetisport.hu

PL: Suárez ajánlatot kapott az Aston Villától – sajtóhír

life.hu

Az életükkel játszanak az idősek - Valós veszélyt jelentenek az illegális otthonok

heol.hu

Két ember halálához vezetett a kerecsendi férfi felelőtlen száguldozása

origo.hu

Tom Hanks svéd filmsiker amerikai remake-jében szerepel