Aktuális

Kovács Zoltán: hazánk újjászületését is ünnepeljük most

Bors

2021. augusztus 20. péntek 18:20

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár az idei augusztus 20-i ünnepségsorozat kapcsán lapunknak kiemelte: hazánk kimagasló járványkezelésének is köszönhető, hogy ezen a hosszú hétvégén százezrek ünnepelhetnek szabadon, majd azt is hozzátette: a több naposra bővített rendezvénysorozat tulajdonképpen az újjászületésünket is jelképezi.

Forrás: Bors

Kovács Zoltán, nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár lapunknak elmondta: az idei, fesztivállá nőtt rendezvénysorozat egy teljesen új koncepció alapján jött létre, és a korábbiakkal ellentétben több napig tart.

A hosszú hétvégén 18-19 rendezvényhelyszínen többszáz programon nagyságrendileg többszázezer ember vesz részt. Úgy gondolom, hogy ez az új koncepció és az új programelemek, mint például a ma délelőtti felvonulás igazán méltóvá teszik a legnépszerűbb és leglátogatottabb nemzeti ünnepünket – emelte ki, majd azt is hozzátette: a legfontosabb, hogy mindenki biztonságban ünnepelhessen ezen a hétvégén.

Kollégánk kérdésére azt is elmondta: már május végén, június elején látták, hogy megszervezhető lesz a programsorozat.

– Az, hogy itthon Nyugat-Európával szemben öt vakcinával is oltottunk, és bebizonyítottuk, hogy Európában élen járunk a védekezésben már másfél, két hónappal ezelőtt lehetővé tette hogy elkezdjük szervezni az idei ünnepet. Természetesen az operatív törzsnek is sokat köszönhetünk, hiszen ők minden egyes nap figyelemmel kísérik a járvány alakulását. Ahogyan sétálunk most a rendezvényen, azt láthajtuk, hogy rengetegen vannak, nagyon jól érzik magukat az emberek és valóban egyfajta újjászületés, megkönnyebülés is érezhető, hiszen a korlátozások nélkül élvezhető ünnep a régi életünket idézi, és szeretnénk, hogy az újhoz is hozzátartozzon.

A kormányt ért kritikákra – miszerint sokba került a rendezvény, úgy reagált: a költségvetésben foglalt programelemek mellett a gondolatuk arra is irányult, hogy a helyi, budapesti és természetesen az országos turizmus résztvevőinek is tudjunk segíteni.

A járvány leginkább érintett csoportja a rendezvényszervezők és a vendéglátósok voltak, ez az újjászületés, ez az újraindulás, nekik talán még fontosabb, mint másoknak. Én azt gondolom, hogy így is kell tekinteni magára a három és fél napos rendezvénysorozatra. Az itt elköltött pénz egészen biztosan erősíti ezen szektor részvevőit, azaz sokszorosan megtérül. 

Készülnek az tűzijáték megtartására 

A jóslattal ellentétben sajnos mégsem annyira tiszta az ég, elmaradt az egész napos napsütés. Ennek ellenére Kovács Zoltán szerint akadálytalanul meg tudják tartani a mintegy 4,5 km-es tűzijátékot is, az uszájokat – amelyekről fellövik – ugyanis már építik a Dunán.

További cikkek

Tragédia

Sikítás törte meg a csendet: szomszédai küzdöttek az 1 éves kisfiú életéért

Karambol

Súlyos baleset történt, azonnal indultak a rendőrök és a tűzoltók a XVIII. kerületbe

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nem várnak tovább, máris új rendszámokat vezetnek be Magyarországon

borsonline.hu

„Csak a kétségbeesett kiabálás szűrődött át” - Így élték meg a szemtanúk a budapesti kórház tűzet

origo.hu

Légifotók régen, amikor még nem drónokkal fotóztak - galéria

hirtv.hu

Brutális, ami az ország felé tart: ebben nem lesz köszönet

veol.hu

Fiatalok tragédiája: Ahogy a klinikai szakpszichológus látja

origo.hu

Világít a koronavírus a szájmaszkba tehető betéten

vg.hu

WHO: az omikron vethet véget a járványnak

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: a lengyelek megóvták az oroszok elleni meccset – sajtóhír

ripost.hu

„Csak sírdogáltam az orvosiban csendesen” – megrázó vallomás a magyar doktortól

ripost.hu

Meglepő, mit mond Csollány Szilveszterről és a lélegeztetett betegekről a pszichoterapeuta

origo.hu

Látványos galéria a Petőfi Zenei Díj átadójáról