Aktuális

Kovács Zoltán: hazánk újjászületését is ünnepeljük most

Bors

Létrehozva: 2021.08.20.

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár az idei augusztus 20-i ünnepségsorozat kapcsán lapunknak kiemelte: hazánk kimagasló járványkezelésének is köszönhető, hogy ezen a hosszú hétvégén százezrek ünnepelhetnek szabadon, majd azt is hozzátette: a több naposra bővített rendezvénysorozat tulajdonképpen az újjászületésünket is jelképezi.

Forrás: Bors

Kovács Zoltán, nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár lapunknak elmondta: az idei, fesztivállá nőtt rendezvénysorozat egy teljesen új koncepció alapján jött létre, és a korábbiakkal ellentétben több napig tart.

A hosszú hétvégén 18-19 rendezvényhelyszínen többszáz programon nagyságrendileg többszázezer ember vesz részt. Úgy gondolom, hogy ez az új koncepció és az új programelemek, mint például a ma délelőtti felvonulás igazán méltóvá teszik a legnépszerűbb és leglátogatottabb nemzeti ünnepünket – emelte ki, majd azt is hozzátette: a legfontosabb, hogy mindenki biztonságban ünnepelhessen ezen a hétvégén.

Kollégánk kérdésére azt is elmondta: már május végén, június elején látták, hogy megszervezhető lesz a programsorozat.

– Az, hogy itthon Nyugat-Európával szemben öt vakcinával is oltottunk, és bebizonyítottuk, hogy Európában élen járunk a védekezésben már másfél, két hónappal ezelőtt lehetővé tette hogy elkezdjük szervezni az idei ünnepet. Természetesen az operatív törzsnek is sokat köszönhetünk, hiszen ők minden egyes nap figyelemmel kísérik a járvány alakulását. Ahogyan sétálunk most a rendezvényen, azt láthajtuk, hogy rengetegen vannak, nagyon jól érzik magukat az emberek és valóban egyfajta újjászületés, megkönnyebülés is érezhető, hiszen a korlátozások nélkül élvezhető ünnep a régi életünket idézi, és szeretnénk, hogy az újhoz is hozzátartozzon.

A kormányt ért kritikákra – miszerint sokba került a rendezvény, úgy reagált: a költségvetésben foglalt programelemek mellett a gondolatuk arra is irányult, hogy a helyi, budapesti és természetesen az országos turizmus résztvevőinek is tudjunk segíteni.

A járvány leginkább érintett csoportja a rendezvényszervezők és a vendéglátósok voltak, ez az újjászületés, ez az újraindulás, nekik talán még fontosabb, mint másoknak. Én azt gondolom, hogy így is kell tekinteni magára a három és fél napos rendezvénysorozatra. Az itt elköltött pénz egészen biztosan erősíti ezen szektor részvevőit, azaz sokszorosan megtérül. 

Készülnek az tűzijáték megtartására 

A jóslattal ellentétben sajnos mégsem annyira tiszta az ég, elmaradt az egész napos napsütés. Ennek ellenére Kovács Zoltán szerint akadálytalanul meg tudják tartani a mintegy 4,5 km-es tűzijátékot is, az uszájokat – amelyekről fellövik – ugyanis már építik a Dunán.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek