Aktuális

Szívszorító, mit üzent a kislány, aki nyolcévesen öngyilkos próbált lenni – videó

Bors

2021. augusztus 24. kedd 15:30

Nehéz könnyek nélkül végignézni a lányka videóját.

Szívszorító videóban fordult sorstársaihoz az a tízéves kislány, aki korábban úgy érezte: egyetlen lehetősége, hogy önkezével vessen véget az életének. A brit Ava-Lilly Sterland mindössze nyolcéves volt, amikor megpróbált öngyilkos lenni, mert azt hitte,

a világ sokkal jobb hely lenne nélküle.

Szerencsére szülei időben rátaláltak, így meg tudták menteni az életét. Azóta a kislánynál PTSD-t (poszttraumás stressz szindrómát) diagnosztizáltak, mely az iskolai zaklatások következtében alakult ki nála, és melynek következtében éveken keresztül szenvedett csendben, egyedül – mára azonban a professzionális segítségnek hála nem csak magára talált, de fiatal kora ellenére is küldetésének érzi, hogy felhívja más gyermekek figyelmét arra: ha szomorúak, beszéljenek valakivel, ne zárják magukba a szenvedésüket!

Magába fojtotta bánatát

Ava életvidám, mosolygós kislány volt egészen hétéves koráig, ekkor azonban – miután egy új iskolai közegbe került, ahol támadások célpontja lett – egyre szótlanabbá, magába fordulóbbá vált.

– Ava előtt nem is tudtam, hogy egy gyermek is lehet depressziós. Ez az egész szívszorító, és el sem hiszem, hogy az én kislányom mi mindenen ment keresztül – mesélte Ava-Lilly édesanyja, hozzátéve: gyermekének túl hamar kellett felnőnie. 

Sokáig jártak vele orvosról orvosra, és noha jó ideig mindenki azt mondta, hogy semmi baja, végül találtak egy szakembert, aki valóban tudott rajta segíteni. 

– Ha a lányom nem kap segítséget, nem hinném, hogy a történetünk boldog befejezést kapott volna. Nehéz időket éltünk át, de ez erősebbé tett minket, mint valaha.

Ezt üzente Ava-Lilly

Ava-Lilly videóban számolt be drámájáról, hogy rávegyen másokat arra: ha hasonló helyzetbe kerüljenek, beszéljenek szeretteikkel!

– Az iskolában folyamatosan rettegtem. Nem tudtam, mit tegyek. Amiatt, hogy ezt titokban tartottam, folyamatosan dühös voltam. Az anyukám és az apukám nagyon aggódott miattam... Egy idő után egy hangot kezdtem hallani a fejemben, ami azt mondta, senki sem szeret és semmit sem csinálok jól. Ez a hang azt mondta, ártsak magamnak. A hang azt mondta, vessek véget az életemnek – így megpróbáltam. De anyukám épp időben talált rám. (...) Ha úgy érzed magad, ahogy én, kérlek, kérlek, kérlek, mondd el egy felnőttnek, akiben bízol!

Van segítség!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a www.ongyilkossagmegelozes.hu oldalt!

(Via)

További cikkek

Tragédia

Döbbenetes részletek: Ezek voltak a koronavírusban meghalt humorista utolsó szavai

Tragédia

Drámai részletek derültek ki a Tatabányán, jég alatt talált Róbert halála kapcsán

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: 3 gól, két ziccervédés a legvégén – Palicka hőssé vált a döntőbe jutó svédeknél

mindmegette.hu

Hajmeresztő! Méretes pókra harapott egy nő a gyorsétteremben

origo.hu

EMMI: Törvénytelen a hétfői pedagógussztrájk

kisalfold.hu

Rossz besorolásból lett súlyos baleset az M1-esen - videó

origo.hu

Szokatlan megjelenésű, ritka mezeikabóca-félét találtak Ugandában

mindmegette.hu

Mi legyen az ebéd? 13 ínycsiklandó hétvégi receptötlet, amivel bárkit leveszel a lábáról

origo.hu

Öt éve nem történt ilyen a globális okostelefon-piacon

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 29.: az Ikrek fellélegezhet, a Skorpió adja át magát a boldogságnak

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: a spanyolok a dánok testén keresztül újra a döntőben

origo.hu

Titkos találkozón egyeztetett Londonban Márki-Zay Péter és Bajnai Gordon - fotó