Aktuális

Horror Ajkán: baltával vagdosta össze a lakótársait egy férfi

Címkék
baltafriss

Bors

2021. július 26. hétfő 11:21

Brutális kegyetlenséggel bántalmazta lakótársait.

A Veszprém Megyei Főügyészség különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat azzal a 35 éves férfival szemben, aki 2020 áprilisában Ajkán brutális kegyetlenséggel bántalmazta lakótársait, miután azok a napközben hazavitt bor egy részét elfogyasztották. 

A vádirat szerint a férfi több éve egy elhanyagolt pinceépületben élt együtt a 48 éves férfival és az 59 éves nővel. Mindhárman italozó életmódot folytattak, s ennek során már korábban is előfordult, hogy az elkövető bántalmazta a sértetteket.

2020. április 8-án délután a vádlott és 48 éves lakótársa bort vásárolt Ajkán, amelyet a sértett vitt haza. Mire azonban elkövető este ittasan maga is hazaért, már hiába kereste az italt, mert annak egy részét a sértettek elfogyasztották.

Az 59 éves nő észlelve, hogy a vádlott egyre ingerültebbé válik, az emeletre menekült előle, a férfi azonban utánament és a szobából kirángatva levonszolta a lépcsőn, majd bevezette abba a pincerészbe, ahol a másik sértett is tartózkodott. Az elkövető ezek után egy a földről felkapott baltával a másik lakótársát kezdte bántalmazni, és a szerszám élével mért ütéseket a sértett fejére, aki azokat igyekezett kivédeni. A bántalmazástól a sértett a földre esett, a vádlott pedig többször megrúgta, mígnem a férfi az eszméletét is elveszítette.

Az elkövető ezek után a nő ellen fordult, többször próbálta a balta élével megütni, a sértett azonban az ütéseket elhárította. A vádlott végül a sértettet kilökte az épület elé, ahol a baltát eldobta, és a földön fekvő nőt testi erővel bántalmazta tovább, többször megrúgta, megtaposta. A férfi ezek után még visszatért a pincébe, ahol folytatta a másik sértett bántalmazását, majd őt is kihúzta a pince elé, s ott többször megrúgta.

A sértettek súlyos, életveszélyes sérüléseihez vezető brutalitásnak végül az vetett véget, hogy a szemközti ház lakója a kiabálást hallva, értesítette a rendőröket, akik rövid időn belül a helyszínre értek, és megakadályozták a további bántalmazást.

Az ügyészség a vádiratában a férfival szemben fegyházbüntetés kiszabását és a közügyek gyakorlásától történő eltiltását indítványozta az ügyben ítélkező Veszprémi Törvényszéknek.

További cikkek

Covid

Müller Cecília: Tízből kilenc megbetegedést már az omikron variáns okoz - videó

Stop

Ennek a 4 intézkedésnek nagyon sok magyar fog örülni

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nagyon ritka, százmilliókat érő autókincset találtak egy elhagyatott pajtában

she.life.hu

Nem a kötődéstől félek, hanem attól: visszaélsz vele!

hirtv.hu

"Véreb módjára jártuk az utcákat" +VIDEÓK

kisalfold.hu

Hónapok óta nem alszik, hetek óta kórházban van Rúzsa Magdi

origo.hu

Tudja-e, melyik állatnak van a leghosszabb karja?

nemzetisport.hu

PSG: párizsi balszerencse – Messi visszatért, Mbappé megsérült

vg.hu

Perre készül az Omega gitárosa

life.hu

Áll a bál a Megasztár háza táján: "Oláh Ibolya nem mond igazat” - állítja az egykori zsűritag

origo.hu

Kimentek a 26 éves Opel Astrával az autópályára, a sofőr se hitte el, mennyivel tudott menni - videó

life.hu

Sebestyén Balázs markáns véleményt fogalmazott meg Kulcsár Edináról: "Azt se tudja, merre van arccal előre"

origo.hu

Nem mindennapi hagyomány az ortodox vízkereszt ünnepe