A brit Cameron Wahid családjával Olaszországban nyaralt, amikor tragédia történt. A család éppen egy étteremben ebédelt, a 7 éves fiú pedig a kedvencét, spagettit rendelt. Csakhogy az étel elfogyasztása után rosszul lett, összeesett és eszméletét vesztette. Édesanyja még beadott neki egy epinefrint, de az életét nem lehetett megmenteni. Mint kiderült, a tésztát tejjel készítették, emiatt pedig anafilaxiás sokkot kapott a gyerek.
– Cameron allergiája mindig is súlyos volt, de mi nagyon óvatosak voltunk vele, és lelkiismeretesen ügyeltünk arra, hogy mit eszik. Az allergiás reakcióját megelőzően a pincér biztosított minket arról, hogy az ételek biztonságosak a számára. Mégis anafilaxiás sokk lett a vége, életünk legborzalmasabb élménye volt – árulta el a gyászoló édesapa.
Boy, 7, died after having allergic reaction to spaghetti in front of parents on holiday https://t.co/iXUuwlv4j4
— Daily Star (@dailystar) June 30, 2021
– Olyan kedves kisfiú volt, és mindig feldobta a napjainkat. Úgy érezzük, a halála elkerülhető lett volna. Még mindig küzdünk, hogy elfogadjuk, nincs többé.
Tudjuk, hogy semmi sem hozhatja őt vissza, de szeretnénk segíteni, hogy mások ne szenvedjék el azt a fájdalmat, amit mi még mindig érzünk – tette hozzá.
A fiú tragikus halála után a család hosszas jogi csatát vívott az Amalfi-parti Ravellóban található La Margherita Villa Giuseppina étteremmel szemben. A bíróság végül bűnösnek találta az étterem pincérnőjét, akit két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.