Aktuális

Bíróság elé állt a Dózsa György úti gázoló - M. Richárd: Közvetlen életveszélyes állapotban vagyok!

Bors

2021. június 18. péntek 14:50

Ismét bíróság elé állt a Dózsa György úti gázoló néven híressé vált M. Richárd. A férfi feltűnően összezuhant a rácsok mögött.

Forrás: Bors

Vezetőszáron, maszkos férfiak kíséretében, feltűnően összezuhant testalkattal, de elegáns, fekete ingben lépett a tárgyalóterembe, M. Richárd. Ismeretes, a férfi 2017 május 15-én jogosítvány nélkül, közel 110 kilométeres sebességgel hajtott a Dózsa György úton, ahol összeütközött a szabálytalanul elékanyarodó Citroennel, amit belelökött egy trolimegállóba. A sofőr életveszélyesen megsérült, két várakozó pedig meghalt. A férfit később 4 év fogházra ítélték, és örökre bevonták a jogosítványát, ugyanis egy korábbi szakértői vélemény szerint a férfi személyisége alkalmatlan a vezetésre. 

Ez azonban nem gátolta meg abban, hogy vezessen: többször elkapták engedély nélküli vezetésért, egyszer illegális szilveszteri bulit rendezett, később pedig egy újpalotai konditeremben bukkantak rá a járványügyi lezárások közepette. 

Az elmeszakértő szerint alkalmatlan a vezetésre

M. Richárd védője az elsőfokú ítélet jelentős csökkentését kérvényezte, míg az ügyben szereplő másik vádlott, a Citroent vezető N. József és védője felmentésért fellebbezett. Dr. Jován László, Richárd ügyvédje a tényállás téves megállapítása, szakértői kompetencia hiánya és bizonyítékok jogellenes beszerzése miatt kért jogorvoslatot, míg az ügyész Richárd esetében súlyosbításért fellebbezett. Az ügyvéd kiemelte azt is, hogy szerinte az elsőfokú bíróság nem volt tekintettel arra, hogy Richárd börtöntűrő képessége egyenlő a nullával, emellett gyógyíthatatlan vesebetegségben is szenved. 

Családja kísérte el Richárdot

Tárgyalása kezdetén Dr. Nyakas Györgyi bírónő megengedte volna, hogy levegyék a férfi bilincsét, ám ekkor egy őt kísérő maszkos-fegyveres őr előlépett, és megtiltotta ezt. Richárd, akit több rokona is elkísért a perre, ezután szűkszavúan válaszolt a bírónő kérdéseire, és nehezményezte, hogy magánzárkába került, és úgy kezelik, mint egy gyilkost: 

Az orvosi ellátásom nincs megfelelően biztosítva.Ezzel a médiacirkusszal milyen módon lehetne megcsinálni, hogy orvostól orvosig menjek? - kérdezte a bírónőtől. 

- Túl van ez lihegve. Tudom, hogy az első fokú ítéletben fogházra ítéltek, de most legszigorúbb körülmények közt, magánzárkában vagyok, bilincsben. Tisztában vagyok a szabályokkal, de azt gondolom, soha nem vontam ki magam a felelősség alól, amit kirónak, leülöm. De ami történik velem, a média hatására, egészségügyi károkat szenvedek. Két orvosszakértő megállapította, hogy közvetlen életveszélyes állapotban vagyok - tette hozzá. 

Őszintén sajnálom, ami történt, ha lehetne, visszaforgatnám az időt. De azt gondolom, az életem nem kéne kockára tenni - mondta. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Megvizsgálták az űrhajósok csontjait, aggasztó dolgot találtak

origo.hu

Magyar sztárok, akik szex közben is fotózták magukat - képek

metropol.hu

Durva, ami a kánikula mellett hazánk felé közelít, már csak órák vannak hátra

mindmegette.hu

Ennél ma nem látsz cukibbat! Friss fotó Rácz Jenőék álomszép kislányáról

mandiner.hu

Nógrádi György: Egyre több ország sorakozik fel Oroszország mögé (videó)

borsonline.hu

Megrázó részletek a diósjenői gyilkosság helyszínéről: a nagynéni végignézte, ahogy kihantolják a kislány csontjait

mindmegette.hu

Ilyet még nem láttál! Elképesztően ügyes a konyhában Tóth Gabiék kétévese

borsonline.hu

Kettészakad az ország: ezekben a megyékben lecsaphat a zivatar

borsonline.hu

Váratlanul beindult a szülés a TV2-sztár feleségénél, duplán rátekeredett a köldökzsinór a baba nyakára

borsonline.hu

Felismerhetetlen roncs maradt az 53-as úton történt halálos baleset után

További cikkek

Baleset

Most jött: súlyos baleset Budapesten, feszítővágóval mentették az embereket

Tragédia

Újabb tragédia: három kisgyereket és édesanyjukat is holtan találták meg egy tóban