Aktuális

Dózsa György úti gázoló: A büntetés csökkentését kérte M. Richárd ügyvédje, méghozzá ezért!

Bors

Létrehozva: 2021.06.19.

Ítélet nem született ugyan a Dózsa György úti gázoló, M. Richárd ügyében a pénteki tárgyaláson, de az ügyvédje szeretné ha csökkentenék a férfi büntetését. A döntését több dologgal is indokolta.

Forrás: Bors

Két ember halálát okozta 

M. Richárd, aki a Dózsa György úti gázoló néven vált hírhedtté, miután 2017 május 15-én jogosítvány nélkül, közel 110 kilométeres sebességgel hajtott a Dózsa György úton, ahol összeütközött a szabálytalanul elé kanyarodó Citroennel, amit belelökött egy trolimegállóba. A sofőr életveszélyesen megsérült, két várakozó pedig meghalt. A férfit később 4 év fogházra ítélték, és örökre bevonták a jogosítványát, ugyanis egy korábbi szakértői vélemény szerint a férfi személyisége alkalmatlan a vezetésre. 

Az ügyvédje enyhítésért fellebbez

A férfit azóta rácsok mögé csukták, mostani tárgyalására - ahol nem csak a tragikus esetet, hanem a férfi korábbi tettét is tárgyalták: korábban ugyanis egy férfi csúnyán megvert egy kerékpárost - már egyenesen a fogdából vezették elő a korábban kigyúrt, mostanra látványodan lefogyott Richárdot. A férfi végig remegő hangon beszélt, csak az őt elkísérő, mögötte ülő rokonaira pillantott rá néha, miközben védője, Dr. Jován László, Richárd ügyvédje a büntetés csökkentéséért fellebbezett, és kérték: ne örökre vonják be a jogosítványát, annak ellenére, hogy az elmeszakértő szerint pszichopátia jeleit mutatja. Az ügyvéd szerint ez azonban speciális terápiával kezelhető. Szerinte védence éppen a változás útjára lépne:

- 44 éves, nem egyformán élünk, nem egyformán érünk be. Richárd most akar családot alapítani, kezeltetni a betegségeit.

Elsőszámú közellenségként kezelik azt a férfit, aki próbál változtatni, új életet kezdeni mondta védőbeszédében, hozzátéve, hogy a baleset után a párjával együtt vért adott, amikor amásik sofőrnek, a harmadrendű vádlott N. Józsefnek is.

M. Richárd szerint túl van lihegve 

Tárgyalása kezdetén Dr. Nyakas Györgyi bírónő megengedte volna, hogy levegyék a férfi bilincsét, ám ekkor egy őt kísérő maszkos-fegyveres őr előlépett, és megtiltotta ezt. Richárd ezt nehezményezte is, elmondása szerint ugyanis úgy kezelik, mint egy gyilkost: 

Az orvosi ellátásom nincs megfelelően biztosítva.Túl van ez lihegve. A legszigorúbb körülmények közt, magánzárkában vagyok, bilincsben. Tisztában vagyok a szabályokkal, de azt gondolom, soha nem vontam ki magam a fekelősség alól, amit kirónak, leülöm. De ami történik velem, a média hatására, egészségügyi károkat szenvedek. Két orvosszakértő megállapította, hogy közvetlen életveszélyes állapotban vagyok - tette hozzá. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek