Aktuális

Tragédiába fulladt a tehénijesztgetős kihívás: Halálos áldozatot követelt az életveszélyes hóbort – videó

Bors

2021. május 22. szombat 14:00

Új őrület hódít a fiatalok körében. A „kulikitaka-challenge" lényege, hogy egy adott koreográfiára rémisztgetik az állatokat, elsősorban a teheneket. Az életveszélyes hóbort már halálos áldozatot is követelt. <p lang="hu-HU">

Forrás: Shutterstock

Még az ismert svájci csokigyár lila tehenét kényeztető hódok sem tudták volna kimasszírozni az ideget abból svájci illetőségű háztáji marhából, amely egy menetrend szerint közlekedő személyvonat alá vetette magát. A halálos kimenetelű rémületet két fiatal lány keltette benne, akik egy új őrült kihívás, a kulikitaka-challenge miatt kergették a vonat alá a rémült jószágot. A rendőrség a vasúti közlekedés veszélyeztetése miatt keresi a fiatalokat. Az anyagi kár is jelentős: 30 ezer euró (tízmillió forint).

Spanyol énekesről kapta nevét

Az új, állatriogatós kihívásról készült minivideók még tavaly tavasszal, az első lezárások idején kezdtek el terjedni, elsősorban a két legnagyobb videómegosztó oldalon. Ezekben a fiatalok „kihívás” formájában arra biztatták egymást, hogy házi- és haszonállatokat ijesszenek meg, és erről videóposztban számoljanak be. A kihívás a Kulikitaka nevet kapta, mert az akciót – aminek pontos koreográfiája van – a spanyol énekes Toño Rosario Kulikitaka című dalára kell végrehajtani.

Életveszélyes mutatvány

Németországban az állattartók szövetsége hamar reagált erre, és felvilágosító kampányt kezdett az interneten arról, mennyire veszélyes mind az állatokra, mind pedig a kihívásban részt vevőkre ez a viccesnek szánt dolog.

Az állatok egyébként sem szeretik, ha hirtelen, nem megszokott mozdulatokat teszünk a környezetükben. Mi egzotikus vadállatokkal dolgozunk, amelyeket hónapokon, éveken keresztül szoktatunk az emberekhez, a zenéhez és nagyon vigyázunk, hogy eközben ne adjunk okot arra, hogy megijedjenek. Az állatok ugyanis megjegyzik ezt, és még hónapok múlva is emlékezni fognak erre – nyilatkozta a Borsnak ifjabb Richter József cirkuszigazgató.

A híres artistadinasztia sarja elmondta, amikor egy megriadt, több száz kilós állat pánikszerűen menekülni kezd, akkor az akár halálos veszélybe is sodorhatja azt, aki megijesztette.

Ilyenkor nagyon nagy a sérülésveszély mind az emberek, mind pedig az állatok tekintetében, főleg akkor, ha a jószág vemhes vagy kicsinyei vannak. Ilyenkor a rémült állat mindenre képes, hogy megvédje magát vagy a kölykeit – fogalmazott az igazgató.

A videómegosztók törlik

A Tik Tok az állatvédők és gazdák tiltakozására reagálva, több száz ilyen témájú videót törölt, ám úgy tűnik, az őrületnek így sincs vége. A szakemberek ezért továbbra is figyelmeztetnek mindenkit, hogy óvakodjanak a viccesnek szánt, de életveszélyes kihívástól.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Putyin megüzente: ekkor tör ki a harmadik világháború

borsonline.hu

Élet és halál között lebeg Nikolett, a budapesti házomlásban megsérült táncos

hirtv.hu

Döbbenetes állítás: a szakértő szerint már nem látjuk élve Michael Schumachert

ripost.hu

Ezzel vajon a saját eljegyzésére utalt Vajna Timi?

hirtv.hu

Megrázó részletek a kórházból: ez vár most a budapesti házomlásban megsérült táncosra

metropol.hu

Vele csókolózott Shane Tusup a fővárosi éjszakában

mindmegette.hu

Felrobbant a cukiságmérő Rácz Jenő és Kamilla baba új videójától - ezt látnod kell!

travelo.hu

HORVÁTORSZÁG TELE VAN TERMÉSZETTEL…(x)

borsonline.hu

Döbbenetes pletykák keltek szárnyra, lebukott Tóth Andi eltitkolt szerelme?

borsonline.hu

Egy pillanat alatt odalett 3 fiatal élete: borzalmas baleset történt Fejér megyében

borsonline.hu

Megszólalt egy közeli barát, elmondta az igazat Michael Schumacher állapotáról

További cikkek

Szex

Véletlenül teherbe ejtett a volt diákom!

Aktuális

Orbán Viktor: Ha lesz béke, lesz gazdasági fellendülés és nem lesz háborús infláció - videó