Aktuális

Kenderesi Tamás: 20 kilogrammos ponty az álmom - Fura dologra kérik úszónkat a vízparton

K. D.

2021. május 28. péntek 16:30

A pecázás a sztárokat is megfertőzte. Színészek, zenészek, sportolók ragadnak botot, hogy kikapcsolódjanak a vízparton. Ezúttal az olimpiai bronzérmes úszóval, Kenderesi Tamással ugrunk fejest a témába.

Forrás: Saját kép

Mindössze három évvel ezelőtt ismerkedett meg a horgászattal az olimpiai bronzérmes úszó, Kenderesi Tamás, aki hamar felfejlesztette magát: több versenyt is nyert már a családjával. Három évvel ezelőtt például egy páros versenyen, 60 kilós összefogással diadalmaskodott édesanyja, Ibolya oldalán.

A családban nem én vagyok a legprofibb. Főleg a szerelékkötésekben vannak hiányosságaim. A szüleim és testvéreim folyamatosan nézték a horgászműsorokat, figyelték az újdonságokat, az apró trükköket, engem pedig ők tanítottak ki, hogy eredményesebb horgász váljon belőlem – fogalmazott a Borsnak a kiváló úszó.

Üldözi a kapitálisokat

Az Eb-ezüst- és bronzérmes sportoló a feeder technikát részesíti előnyben, nagy vágya pedig az, hogy horogra csaljon egy kapitális, húsz kilónál is nagyobb pontyot.

– Jelenleg 11 kilós a csúcsom, szóval ettől még messze vagyok, de a horgászatban ez a jó, hogy bármikor kifoghatok egy igazán nagy halat – mondta Kenderesi, aki hozzátette: másképp pecázik a családdal, mint a barátaival.

– A szüleim nagyon szeretik a halat, úgymond húshorgászok. Ezért ők nem a minél nagyobb kopoltyúsra mennek rá, hanem arra, hogy az adott tavon szabályozott mennyiségből a lehető legtöbbet vigyék haza. A barátaimmal, Borzok Lászlóval, Koronics Tiborral és Bogdán Istvánnal viszont nagy a versengés. Ott az számít, hogy ki fogja a legnagyobbat, illetve a legtöbbet. A győztesnek pedig álljuk a napijegyét. Sajnos mind szüleimhez, mind pedig a barátaimhoz képest szerényebb a teljesítményem. Nekik már sikerült 20 kiló körülit fogniuk.

Olimpiáig nincs peca

Kenderesi szerint ez azért is van, mert nagyon kevés idő jut a hobbijára, idén is csupán kétszer tudott kiülni a vízpartra, minden idejét leköti az olimpiai felkészülés.

– Most is edzőtáborban vagyok. Az ötkarikás játékokig nem is lesz időm elmenni pecázni. Utána viszont többnapos túrára indulok. Azt már nagyon várom, remélem, hogy ünnepléssel egybekötött horgászat lesz. Plusz motivációm is van, a barátaim azt mondták: ha érmet hozok Tokióból, akkor ők állnak mindent – mondta nevetve az úszó.

Nem úszik versenyt a halakkal

Bár a vizet jól ismeri Kenderesi, beúszni nem szokott egy-egy bent hagyot bójáért, és a halakkal sem versenyez. De barátai ugratják ezzel a parton.

– Ha nincs kapás, mindig megkérnek, hogy próbáljam meg elkapni kézzel a halakat. De ilyenre még nem került sor. Egyszer viszont volt olyan, hogy fárasztás közben leakadt a haverom nyolckilós hala, én pedig észrevettem, merre megy, és rögtön megmerítettem. Mondanom sem kell, leesett az álla – tette hozzá. Az úszók közül nem Kenderesi az egyetlen horgász. A másik pillangóspecialista, Cseh László szintén imád pecázni.

– Lacival még sosem horgásztam. De régóta fűzöm Kapás Bogit és párját, Telegdy Ádámot, hogy jöjjenek el velem. Eddig sikertelenül – zárta Kenderesi.

További cikkek

Gyász

Édesanyja karjai között hunyt el az újszülött kislány

Horror

Gyomorforgató, mi került elő a férfi fagyasztójából, még a rendőrök is rosszul lettek

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: 24 év után jutottak ki, pont nélkül zártak – lemondott a kapitány

metropol.hu

Ez gyors volt! Kulcsár Edina már a nevét is megváltoztatta

origo.hu

A sünök miatt jött létre a rengeteg ember halálát okozó szuperbaktérium

nemzetisport.hu

Arsenal: közös megegyezéssel távozik a védő – hivatalos

origo.hu

Ezek a világ legfényűzőbb börtönei - galéria

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 19.: az Oroszlán megmutatja az igazságot, a Vízöntő jelet kap

vg.hu

Koronavírusban elhunyt az énekesnő, aki szándékosan fertőzödött meg

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Kell egy kis idő, hogy ezt feldolgozzuk – Bánhidi Bence

origo.hu

Így szerezték meg jogosítványukat apáink, nagyapáink - galéria nosztalgiázóknak