Aktuális

Operatív törzs: Újabb időpontokat hirdetnek meg 199 ezer adag Pfizer vakcinára

Bors

2021. május 19. szerda 14:55

Szerdán újabb időpontokat hirdetnek meg 199 ezer adag Pfizer vakcinára. Ezekre már mindenki tud időpontot foglalni, nem csak azok, akik SMS-t kapnak – közölte György István államtitkár a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online tájékoztatóján.

Forrás: MTI

Folyamatosan zajlik az oltás, az előző nap végére a beoltottak száma 4 790 996 fő volt, közülük 2 774 416 fő már a második oltását is megkapta. Azt is tapasztalhatjuk, hogy minél több a beoltott, annál kevesebb a fertőzött.

Azonban addig nem dőlhetünk hátra, amíg mindenkit be nem oltanak

– mondta György István államtitkár.

A szerdai kormányülésen többek között azt is tárgyalják, hogy az ötmillió beoltott után a hatályban lévő korlátozások közül melyek maradjanak még érvényben.

Oltási rend

Folyamatos az oltás a kórházi oltópontokon is. Az érvényes regisztrációval rendelkezők az online időpontfoglalóban több vakcinára is tudnak előjegyezni. A háziorvosok Sinopharm, Janssen és Moderna vakcinákkal oltanak.

JELENLEG MÁJUS 25-IG LEHET FOGLALNI A KÍNAI VAKCINÁRA.

Korlátozott számban AstraZenecára és Szputniykra is lehet még regisztrálni, utóbbiból azonban márt az utolsó adagok vannak kiajánlva a rendszerben.

KEDDEN ÚJABB IDŐPONTOKAT HIRDETNEK MEG 199 EZER ADAG PFIZER VAKCINÁRA.

Az időpontokra már mindenki tud időpontot foglalni, nem csak azok, akik SMS-t kapnak erről. Időpontot csütörtöktől vasárnapig lehet kérni. Fontos, hogy csak azok kapnak majd vakcinát, akik jelentkeztek az online rendszerben – közölte György István.

Felhívta a figyelmet arra, hogy már nem fognak külön oltási kampányt meghirdetni a 16–18 éveseknek, most már ők is a felnőttekkel együtt tudnak időpontot foglalni.

ELINDULT A MAGYARORSZÁGON ÉLŐ KÜLFÖLDIEK, ÉS A KÜLFÖLDÖN ÉLŐ MAGYAROK REGISZTRÁCIÓJA IS. EZEK A SZEMÉLYEK IS A KORONAVIRUS.GOV.HU OLDALON TUDNAK REGISZTRÁLNI. IDŐPONTOT AZONBAN NEM TUDNAK FOGLALNI, AZ OLTÁSUK MÉG NEM KEZDŐDÖTT EL.

A regisztráltak majd részletes információt fognak kapni arról, hogy mikortól vehetik majd fel a vakcinát – emelte ki.

5 százaléknak nem volt alapbetegsége 

A járvány kezdete óta a halálos áldozatok csupán 5 százalékánál nem diagnosztizáltak semmiféle krónikus alapbetegséget - mondta Müller Cecília. 

Gondolnunk kell a jövőre is, mivel egy kórokozó ritkán tűnik el egyik napról a másikra, főleg úgy, hogy nem ugyanolyan járványügyi helyzet van a világ minden táján.

Éppen ezért is fontos, hogy minél többen vegyék fel az oltást, hogy megvédjék magukat és családtagjaikat, szeretteiket – mondta Müller Cecília.

Hétről hétre látjuk a kedvező, csökkenő adatokat. Az elmúlt héthez képest közel 25 százalékkal esett vissza az új fertőzöttek száma

– tette hozzá.

BUDAPEST ÉS PEST MEGYÉBEN AZONOSÍTOTTÁK AZ ÚJ FERTŐZÖTTEK 27 SZÁZALÉKÁT, MÍG A LEGKEVESEBB ÚJ ESETET NÓGRÁDBAN, SOMOGYBAN ÉS TOLNA MEGYÉBEN

 mondta Müller Cecília.

A LEGNAGYOBB CSÖKKENÉS AZ ÚJ FERTŐZÖTTEK SZÁMÁBAN, MINTEGY 50 SZÁZALÉKOS, ZALA MEGYÉBEN VOLT,

47 százalékos csökkenés volt Bács-Kiskun megyében. Ezzel szemben Komárom-Esztergom megyében egy picit nőtt az új fertőzöttek száma, de góc ott sem alakult ki.

A mai napon ünnepeljük a családorvosok világnapját. Ennek alkalmából Müller Cecília megköszönte a háziorvosok állhatatos munkáját.

Szerdától megváltoznak az Ausztriába való átutazás szabályai

Azok magyarok, akik rendelkeznek 78 óránál nem régebbi PCR tesztel, 48 óránál nem régebbi antigén-teszttel, illetve akik már megkapták a második oltásukat, ezentúl karantén kötelezettség nélkül tudnak beutazni az országba – mondta Kiss Róbert, rendőr alezredes. Hozzátette, a beutazás előtt legalább 72 órával azonban továbbra is regisztrálni kell.

Kiss Róbert a legfrissebb hatósági intézkedéseket is ismertette: 379 személlyel szemben intézkedtek a rendőrök, mivel nem vagy nem megfelelően viselték a maszkot; szerda hajnalban egy 5. kerületi motelben kellett közel 50 személlyel szemben intézkedjenek csendháborítás miatt egy magánrendezvényen; 1626 hatósági házi karantént rendeltek el.

További cikkek

NASA

Döbbenetes felfedezést tett a NASA: Ez derült ki a Halálcsillag mélyéről

TRAGÉIDA

„Soha nem felejtem el a gázolaj szagát”- Kilencen haltak meg az M7-esen történt buszbalesetben

Ez is érdekelhet

szon.hu

Az újságból tudta meg a nagypapa, mit csinált Pap Dorci és Patrik!

borsonline.hu

Törölj mindent! – utasította diákját a vele szexelő tanárnő

origo.hu

Újra látták a rejtélyes kiskunsági fekete párducot

vg.hu

Három oltás után kapta el a koronavírust Újlaki Dénes

boon.hu

Bankot akartak rabolni az Avason

origo.hu

Elpusztult a világ legidősebb hím gorillája

nemzetisport.hu

NB I: az MTK nem járult hozzá a Kövesd halasztási kérelméhez

vg.hu

Lefújja az utazási korlátozásokat az Európai Unió

mandiner.hu

Oroszország harckészültségi ellenőrzésekbe kezdett

mandiner.hu

Márki-Zay kocsmában járt, számon kérték rajta az indiai szemműtéteket

life.hu

Megdöbbentő dolog derült ki a Covid-oltásokról: sok esetben ez okozza a mellékhatásokat

origo.hu

Az ország, ahol annyira drága a sertéshús, hogy inkább krokodilt esznek