Aktuális

Farkaslyukon nem találni oltatlan embert - A kistelepülésen élők félnek a vírustól - videó

Kóré Károly

2021. május 15. szombat 09:00

Akárkibe botlott a Bors újságírója az ország egyik legszegényebb településén, Farkaslyukon, mindenki azt nyilatkozta neki, hogy felvette a koronavírus elleni oltást. Sőt, nemcsak, hogy beoltatták magukat, de elégedettek is vele.

Forrás: Móricz István

Hónapok óta zajlik országszerte a koronavírus elleni vakcinák beadása. Az emberek túlnyomó többsége fontosnak tartja a védettség elérését. Nincs ez másképp a főleg romák által lakott Farkaslyukon sem. A településen sokan nem is rendelkeznek saját interneteléréssel, de ez csupán megnehezítette, de nem akadályozta meg, hogy aki akart, már regisztrált is a védőoltásra.

Orbán igyekszik tájékozódni a hétköznapokban. Természetesnek tartja, hogy az elsők között regisztrált a vakcinára, amit már meg is kapott.

Hallottam, hogy oltás nélkül nagyon sokan meghaltak, én pedig szeretnék még sokáig élni! Nincs mese, vigyáznom kell magamra! 68 éves vagyok, még legalább 20 évig itt a helyem a családom mellett! – magyarázta az idősödő férfi.

Egy másik helybéli főleg a lélegeztetőgépre kerüléstől tart, ezért tartotta fontosnak, hogy oltasson.

– Egyre több hírt lehet arról olvasni, hogy aki bekerül az intenzív osztályra, az jó eséllyel nem megy onnan haza! A világon kialakult helyzetet komolyan kell venni – szögezte le Antal, aki azt is elmondta: szerencsés, mert otthonról is eléri a világhálót, így tud tájékozódni.

Harkály Róbert három hete regisztrált az oltásra a háziorvosa segítségével, már meg is kapta. A 2006-ban trombózison átesett férfi szerint rendkívül fontos, hogy mindannyian vigyázzunk az egészségünkre.

– Nekem sajnos még nincs otthon internetem, de elégedett vagyok a rendszerrel. A gyerekek néha feltöltik a telefonjukat, akkor tudunk Youtube-videókat nézni. Úgy érzem, nem hagyják magukra a szegényeket, hiszen még abban is segítenek, hogy az adott időpontban autóval fognak minket az oltóközpontra szállítani – mondta elégedetten a férfi, aki szinte retteg a koronavírustól, de örül neki, hogy a hírek szerint már csillapodik a járvány.

– Nem hagyhatom el magamat, de hiába vágyom munkára, a lábam elvesztése miatt nem vesznek fel sehova. Próbálok ügyeskedni, persze csak a törvényes kereteken belül – mondta a nehéz anyagi helyzetét nem szégyellő férfi.

További cikkek

Havazás

Kiadták a riasztást: Ezeket a megyéket borítja be mindjárt a hó

Botrány

Autót akartak feltörni, nyilvános szex lett belőle

Ez is érdekelhet

kemma.hu

Busz akadt el a tatabányai halálos baleset helyszínénél

ripost.hu

Maga alá temeti a gyász a 7 éves újpesti fiú családját: „Életvidám gyerek volt”

origo.hu

Megállítottak egy autót a zalai rendőrök, őket is meglepte, mit találtak, amikor átnézték - fotók

feol.hu

Lezárták a 81-est Fehérvárcsurgónál, baleset miatt

origo.hu

21 nap alatt is leszokhat a dohányzásról

mindmegette.hu

A házi mindig jobb! Itt egy dupla menüsor hétvégére, és elfelejtheted a kajarendelést

vg.hu

Zacher Gábor: megnyerheti a koronavírus elleni csatát Csollány Szilveszter

metropol.hu

Sokkoló történetet osztott meg Merkely Béla: 70 napig küzdött életéért az oltásellenes apa – Videó!

mandiner.hu

Orbán Viktor: Küldetés teljesítve. Isten veled, Lajos bácsi!

life.hu

"Régen együtt sz***atok, most meg egymásra" - Kulcsár Edinát vécés képe miatt kezdik ki a kommentelők

origo.hu

Súlyos autóbalesetet okozott Arnold Schwarzenegger - fotók