Az omlós tészta alapja a jó arány, ami a 3:2:1. Vagyis 3 egység liszt, 2 egység zsiradék és 1 egység cukor, ehhez kell még némi folyadék (tojás, vagy te,j vagy tejszín, vagy akár víz), és kész is.
A zsiradék. Ők ugyanis még valódi zsírt használtak. Ettől lett olyan jellegzetes, finom, gazdag íze.
Az is megoldás lehet, ha vajjal, vagy margarinnal felesben használjuk a zsírt, akkor is visszaadja a régi ízélményt.
Persze lehet, hogy ez nem mindenkinek fér bele az egészséges étkezésről alkotott elképzelésébe, de hát déd- és nagyszüleink még nem foglalkoztak ezzel. S ha valaki a régi emlékeket akarja előcsalogatni, akkor egyszer-egyszer engedhet a kísértésnek…
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.