Egy hétköznapi hozzávaló a titka a dédi omlós sütijének, amitől utánozhatatlan lesz az íze

Egy hétköznapi hozzávaló a titka a dédi omlós sütijének, amitől utánozhatatlan lesz az íze

sütemény
PUBLIKÁLÁS: 2021. május 13. 18:30
Az omlós, vagy linzertésztából készült sütiket szinte mindenki szereti. Ám valamiért manapság nem olyan az ízük, mint a dédié vagy nagyié volt. Eláruljuk, miért.
Bors

Az omlós tészta alapja a jó arány, ami a 3:2:1. Vagyis 3 egység liszt, 2 egység zsiradék és 1 egység cukor, ehhez kell még némi folyadék (tojás, vagy te,j vagy tejszín, vagy akár víz), és kész is.

Hogy mi a titka a Dédi receptjének?

A zsiradék. Ők ugyanis még valódi zsírt használtak. Ettől lett olyan jellegzetes, finom, gazdag íze.

Az is megoldás lehet, ha vajjal, vagy margarinnal felesben használjuk a zsírt, akkor is visszaadja a régi ízélményt.

Persze lehet, hogy ez nem mindenkinek fér bele az egészséges étkezésről alkotott elképzelésébe, de hát déd- és nagyszüleink még nem foglalkoztak ezzel. S ha valaki a régi emlékeket akarja előcsalogatni, akkor egyszer-egyszer engedhet a kísértésnek…

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.