Aktuális

Lángokban áll a szentendrei Spar - megrázó fotók

Bors

2021. április 7. szerda 23:08

Szerda este kigyulladt egy Spar Szentendrén. Fotók a helyszínről.Cikkünk folyamatosan frissül!

Forrás: Bors

Frissítés: 00:08

A tűzoltók elfojtották a szentendrei áruház raktárában keletkezett tüzet, amely korábban veszélyeztette a környező üzleteket és egy benzinkutat is.

A katasztrófavédelem honlapjának szerda éjjeli tájékoztatása szerint az oltásban részt vettek a szentendrei, a fővárosi és a gödöllői hivatásos, továbbá a szentendrei, a leányfalui, a pilisborosjenői, a pilisszentiváni és a rózsadombi önkéntes tűzoltók. Összesen 24 egység, 71 tűzoltója oltotta a lángokat: 16 járművel, 46 hivatásos tűzoltó, 8 járművel pedig 25 önkéntes tűzoltó. A helyszínre érkezett a katasztrófavédelem két mobil laborja is.

A tűz a 2000 négyzetméteres épület áruátvételi raktárában keletkezett, majd továbbterjedt az áruház belső terére és a tetőszerkezetére egyaránt, amely megsemmisült. A lángok fellobbanásakor az épületet 17 ember elhagyta. A helyszínen elhúzódó utómunkálatokra kell számítani, a rajok átvizsgálják az épületet, és a még izzó részeket is eloltják.

Frissítés: 22:43

- Hatalmas lánggal égett, több méteres volt, mesélték, hogy még Fóton is látták. Nagyon aggódtunk, hogy mi van, ha tovább terjed, mert a közelben egy benzinkút áll, ha odáig elér, az egyenlő a katasztrófával. De szerencsére a tűzoltók jól és precízen dolgoztak, folyamatosan locsolták a többi épület tetejét, hogy ki ne gyulladjanak - mesélte a Borsnak egy szemtanú.

Úgy tudjuk, hogy ugyan a tűz keletkezésekor még voltak bent dolgozók, de őket szerenvsére időben és épségben ki tudták menekíteni,azonban egy rendőr füstmérgezést szenvedett. Egyelőre nem tudni pontosan, mi okozta a tűzvészt, többen egy meghibásodott ventilátorról, mások pedig elektromos hibáról beszélnek. 

Korábban írtuk: 

Szerda este kigyulladt a szentendrei Spar. Alángokat jelenleg is próbálják megfékezni. A helyzetet súlyosbítja, hogy a közelben egy benzinkút is található.

A dolgozók szerencsére időben kimenekültek, úgy tudni, nem sérült meg senki. A tüzet az első hírek szerint egy meghibásodott ventillátor okozta, az épület pedig szinte teljesen a lángok martalékává lett - írja a Budapest környéke oldala.

A helyszínen tartózkodók arról számoltak be, hogy még 100 méteres távolságból is perzseli az arcukat a tűz. Gyakorlatilag már az egész szupermarket és mellette az üzletsor is lángokban áll - írja a portál.

Úgy tudni, a közeli MOL-benzinkutat már körbevették a tűzoltók, nehogy átterjedjenek oda is a lángok.

Darázs Ágnes, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője a hírportálnak elmondta a tűz nem terjedt át a szomszédos DM-re, a közeli benzinkút pedig biztonságban van.

További cikkek

Havazás

Kiadták a riasztást: Ezeket a megyéket borítja be mindjárt a hó

Botrány

Autót akartak feltörni, nyilvános szex lett belőle

Ez is érdekelhet