Két Michelin-csillagos séf rántotta le a leplet a KFC-ben kapható isteni csirkék egyedi ízének titkáról. Az angol Channel4-on leadott Snackmasters című műsorban arra próbáltak rájönni, hogy az 1980 óta nagy becsben tartott „bundát” milyen fűszerek alkotják.
Nagyon úgy tűnik, hogy rájöttek.
A recepttel egyébként nem csak a fűszerkeverék összetevőit leplezték le, de a csirke elkészítési módját is, amitől az eredeti KFC-s csirke olyan lesz, amilyen az étteremben: elegendő ugyanis ebben a keverékben jól megforgatni a csirkerészeket, és bő olajban kisütni.
Hozzávalók:
4,5g feketebors * 7,5g fehérbors * 20g fokhagymapor * 1g szárított oregánó * 2g pirospaprika * 20g kukoricaliszt * 12g cukor * 1g szárított kakukkfű * 3g zellersó * 10g mustárpor * 3g gyömbér * 15g hagymapor * 1g szárított bazsalikom * 5g Cayenne * 11g só
Elkészítés: Keverjük össze a hozzávalókat, alaposan forgassuk meg a keverékben a választott csirkerészeket, és süssük ki forró olajban.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.