Aktuális

Horror: hajóval farolt rá a matrózra a kapitány Visegrádon

Bors

Létrehozva: 2021.04.25.

A kapitány nem vette észre a vízbe zuhant matrózt, akit a hajócsavar szinte maga alá gyűrt.

Forrás: Pexels.com

Sz. B. egy hajózási vállalat vezetőjeként kapott megbízást arra, hogy egy kishajót Visegrádra vigyen, út közben pedig felvegyen 60 liternyi benzint. Bár a férfi pontosan tudta, hogy a hajónak Hajósbizonyítványa sem volt, és számos hibáját rögzítették, ami miatt közlekedésre alkalmatlan, mégsem szólt erről az üzemeltetőnek, és útnak indult vele.

Egészen addig azonban semmi gond nem volt, míg el nem ért a benzinfelvételi ponthoz, ahol egy komp mellé manőverezve a kishajó matróza átvette a 60 literes kannát. A férfi azonban a menetiránnyal szemben, a korlát nélküli hajó farában maradt, a kapitány pedig megindult: először előremenetbe, majd hirtelen hátramenetbe tette a kishajót, ami olyan erővel csapódott a kompnak, hogy a hátul ácsorgó matróz a vízbe esett. Mivel a kishajón mentőmellény sem volt, a matróz hirtelen a víz alá bukott, és a kapitány észre sem véve az esetet, tovább hátrált a hajóval, egészen addig, míg a fulladozó matrózt a hajócsavar teljesen maga alá nem gyűrte. 

A matróz életét ugyan próbálták, de már nem lehetett megmenteni, a fulladáson kívül ugyanis súlyos koponyasérüléseket szenvedett a hajócsavartól is. 

A kapitány pénteken áll bíróság elé vízi közlekedés halált okozó gondatlan veszélyeztetése miatt, ahol ítélethirdetés is várható. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek