Aktuális

Bizarr rendőri elképzelés: telefonos alkalmazás kellene a szexhez

Bors

Létrehozva: 2021.03.18.

Könnyen lehet, hogy az alkalmi légyottok hamarosan a "Van nálad óvszer?" kérdés helyett a "Letöltötted az alkalmazást?" kérdéssel kezdődnek majd...

Forrás: Shutterstock

Igencsak bizarr, és első hallásra életszerűtlen ötlettel álltak elő a hatóságok az alkalmi légyottok kapcsán: egy elképzelés ugyanis egy mobiltelefonos alkalmazáshoz kötné az ilyen együttléteket.

Mielőtt még bárki a szívéhez – vagy a mobiltelefonjához – kapna, az elképzeléssel egy ausztrál főrendőr állt elő. Mick Fuller, Új-Dél-Wales rendőrfőkapitánya szerint számos szexuális zaklatással kapcsolatos bírósági ügyben perdöntő lehetne, ha létezne egy alkalmazás, amelybe a felek felvezetnék a nevüket és életkorukat, valamint egy kattintással ki tudnák jelenteni, hogy beleegyeznek a szexuális aktusba – és persze mindezt maga a légyott előtt kéne megtenni – írja a Daily Mail Australia.

Noha az ötlet nem példa nélküli – Dániában már létezik egy iConsent nevű alkalmazás, ennek hasonmását vezetné be Fuller is Ausztráliában –, összességében eléggé életszerűtlennek hangzik, hogy az alkalmi szeretők, mielőtt letépnék egymás felhevült testéről a ruhát, még bejelentkezzenek egy okostelefonos alkalmazásba, ott egyeztessék egymással az adataikat, majd rányomjanak a beleegyező nyilatkozatra. 

Arról nem is beszélve – magyarázza a szexuális bűncselekményekre szakosodott ügyvéd, Chanel Contos –, a beleegyezéses szex nem is igazán így működik.

– A beleegyezést bármikor vissza lehet vonni, amit egy alkalmazás nem tud számon tartani. Ez az egész ötlet jól példázza, hogy látja a társadalom a beleegyezéses szexet: fekete-fehéren. De ez nem egyetlen kijelentés. Ez mindazt magába foglalja, ahogy az emberek egészként egymáshoz viszonyulnak.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek