Aktuális

Bosszantja az ostobaság Rózsa Györgyöt

SM

2021. március 24. szerda 10:15

A műsorvezetőt kihozza a sodrából, ha maszk nélküli embereket lát. Rózsa György nem érti, miért nem lehet a szabályokat betartani, hogy mielőbb visszakapjuk az életünket. Nem is bírja szó nélkül megállni, ha pedig megszólít valakit, dühös reakciót vált ki az emberekből.

Forrás: MTI

Rózsa György a járványnak köszönhetően hat hónapos unokáját csak ritkán ölelheti magához, és egyre inkább hiányzik számára a társasági élet is.


Csak úgy tudjuk kivédeni a megbetegedést, ha betartjuk a szabályokat. Az ázsiai országokban évtizedek óta hordanak maszkot, és nem nyavalyognak. vannak, akik nehezebben lélegeznek vele, de hát senki nem akar meghalni – kezdte a Bors érdeklődésére Rózsa György.

Egyik barátom elkapta a covid-ot, kórházba került vele, és azt mondta nekem, hogy iszonyatos kínok között néha már azt kívánta, jobb lenne meghalni, pedig ő egy negyvenes éveiben járó férfi. Fel sem tudom fogni azoknak az ostoba embereknek a hozzáállását, akik még mindig legyintenek rá, és azt hiszik, ők nem lesznek betegek. Nem hordanak maszkot, fittyet hánynak a kézmosásra és a távolság betartására. Ezek a szabályok egyáltalán nem betarthatatlanok, és nem nagy áldozatok az egészségünkért – fejtette ki felháborodását a legendás tévés, majd hozzátette: többek között azért szeretné visszakapni a régi életét, mert alig várja, hogy fél éves unokájával elegendő időt tölthessen.

Ádám napról napra édesebb, okosabb, egyre több dolgot tud. Ha nem lenne a járvány, láthatnám naponta, fölvehetném, ringathatnám, de nem tehetem, mert Csilla lányom nagyon keveset enged. A fél év alatt talán kétszer tarthattam a karomban. Ezen kívül nagyon hiányzik a társasági élet, a kávéház, a baráti vacsorák, a nagy beszélgetések. Vannak törzshelyeink, mégsem látogathatjuk. A barátaimmal együtt szeretünk utazni, és a bakancslistámon még rengeteg kipipálatlan pont van. Megígértem magamnak, hogy el fogok menni Indiába a Tádzs Mahalhoz az emlékére. Tavaly már befizettem egy útra, de sajnos azt is le kellett mondanom a járvány miatt – mondta a nagypapa.

A 73 éves Rózsa György már megkapta az első Moderna védőoltását, április nyolcadikára kapott időpontot a másodikra.

Utána már csak két hetet kell várnom, mire a védettség kialakul. Számomra az lesz a legnagyobb szabadság, amikor a kislányom végre azt mondja: „Apa, annyit játszhatsz a kisbabával, és annyiszor veheted föl, ahányszor csak szeretnéd!”. Ezt nagyon várva haragszom azokra az emberekre, akik nem hordják a maszkot, mert így sosem lesz vége a járványnak.Mindig szóvá is teszem, ha ilyennel találkozom. Sajnos nem egyszer szóltak már vissza durván, hogy semmi közöm hozzá. Döbbenetes, hogy nem riasztják meg az embereket a számok. Egy komolyabb kisváros lakosságával ér fel az elhunytak száma. Ez sem elég figyelmeztetés?

További cikkek

Tragédia

Döbbenetes részletek: Ezek voltak a koronavírusban meghalt humorista utolsó szavai

Tragédia

Drámai részletek derültek ki a Tatabányán, jég alatt talált Róbert halála kapcsán

Ez is érdekelhet

ripost.hu

Óráink vannak hátra: mutatjuk, hol várható havas eső, hózápor

likebalaton.hu

Kopperos, pejeros – régi mesterségről is vall az új látványosság

origo.hu

Idő előtt: máris megmutatta a Micra utódját a Nissan

zaol.hu

Holttestet találtak Bozsokon, bűnügyi helyszínelők is vannak a helyszínen

origo.hu

Szokatlan megjelenésű, ritka mezeikabóca-félét találtak Ugandában

origo.hu

Fontos bejelentést tett egy népszerű hazai áruházlánc a SZÉP-kártyákról

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: a spanyolok a dánok testén keresztül újra a döntőben

mandiner.hu

Spanyolország túljutott a hatodik járványhullám csúcsán

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Csodálatos volt Budapesten játszani, elképesztő az aréna – Sagosen

origo.hu

Halle Berry januárban is a szabadban meztelenkedik - fotó