Aktuális

A hajléktalanság szélén álló Rácz Géza: Már az öngyilkosság gondolata is megfordult a fejemben!

Kóré Károly

2021. március 2. kedd 04:20

Hajléktalanná válhat az ország legkövérebb tinédzsere. A most 230 kilós Gézu hosszú évek óta az egyik rokonuk házában lakik az édesanyjával, ám most a tulajdonos közölte, hogy szeretne végre beköltözni a saját ingatlanába, ezért nekik két héten belül menniük kell.

Rácz Géza alatt tavaly nyáron még 300-at mutatott és kiakadt a mérleg, ezért sejthető, hogy a most 18 éves fiú valójában még ennél is többet nyomott. Először a Bors készített róla egy riportot, majd leszervezett neki egy sorsfordító találkozót Schobert Norbert életmód-tanácsadó-fitnesszguruval. Az üzletember azóta is biztosítja neki a megfelelő diátás étrendet és az orvosi felügyeletet, így Gézu már több, mint 70 kilótól megszabadult. Lélekben már az új életére készült, ám vasárnap este kapott egy nagyon rossz hírt, ami örökre megnyomoríthatja.

Zokogásban tört ki az anya

A testvérem gyermekének a házában laktunk. Mi 20 ezret fizettünk neki havonta, ő pedig egy szebb és jobb ingatlant bérelt 50-ért. Most bejelentette, hogy várja a harmadik gyermekét, és a jelenlegi otthonukat a tulajdonos eladja, ezért szeretne végre beköltözni a szülői házába.Megmondom őszintén, így reagáltam: a jóisten áldjon meg, de mi akkor hova menjünk? Erre azt mondta, hogy az őt nem érdekli, hiszen ő is szenvedett eleget. Most várja a harmadik gyermekét, akit nem egy bérelt lyukban szeretne felnevelni, és a pénzét egyébként is szívesebben költi felújításra, mint bérleti díjra – zokogott Bódi Márta, Géza édesanyja.

125 ezerből élnek ketten

Megpróbáltunk Pándon albérletet keresni, de nem nagyon akad. A fiamtól ráadásul elvették az árvaellátást, tőlem pedig az özvegyi nyugdíjat, mert Gézu távoktatásban tanul, ráadásul januárban nagykorú lett.

Jelenleg ápolási pénzt kapok, amiből tüzelőre, vízre és villanyra telik nagy nehezen, igaz, amikor megkaptam a 94 ezer forintos vízszámlát, részletfizetési kedvezményt kellett kérnem, így most havonta 14 ezret törlesztek. Ketten együtt 125 ezret kapunk – magyarázta Márta.

Nem akar csalódást okozni

Géza tervei szerint nyárig fejezi be az általános iskolát. Tisztában van vele, hogy jelenleg igencsak korlátozottak a lehetőségei a munkaerőpiacon, de azzal is, hogy mindenképpen bevételre, legális jövedelemre van szüksége.

Bármilyen munkát elvállalok, amit ülve is el tudok végezni. Kőműves mellé és egyéb nehéz szakmát űző iparosok mellé nem mehetek segédnek, hiszen a túlsúlyom miatt képtelen lennék megfelelni, és folyamatosan malteres vödröket cipelni. Már az öngyilkosság gondolata is megfordult a fejemben, de aztán eszembe jutott, hogy nem akarok Istennek csalódást okozni – fogalmazott Géza.

További cikkek

Gyilkosság

Hat családtagjával végzett a vérfertőző lelkész

Tragédia

„Olyan hívást kaptam, amit egyetlen szülő sem akar” – zokogta az apuka, aki elvesztette a gyermekét

Ez is érdekelhet

sport.mandiner.hu

A Győr az utolsó fél percben nyert az Odense ellen a női kézilabda Bajnokok Ligájában

metropol.hu

Újabb tragikus fordulat LL Junior fiának ügyében

origo.hu

Nézegessen képeket az egykori magyar gyorsétteremláncról, a City Grillről!

mandiner.hu

Politikai nekrológot készítettek Bangóné pályafutásáról (videó)

zaol.hu

Figyelem! Forgalomkorlátozásra kell számítani Zalaegerszegen

origo.hu

Jövőre jöhetnek a Wi-Fi 7-es eszközök

nemzetisport.hu

Jégkorong: összevonhatják a divíziós vb első osztályának csoportjait

vg.hu

Változott a trend: másra használják az ATM-eket a magyarok

vg.hu

A Pfizer vezérigazgatója szerint nem járható út négyhavonta oltatni

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: a svédek továbbra is hibátlanok a középdöntőben

mandiner.hu

Hallotta már gróf Apponyi Albertet angolul beszélni?

origo.hu

Ki is a szocialista Bangóné Borbély Ildikó, aki diplomát hamisíthatott magának?