Aktuális

Vajon öröklődik a péniszméret? Döbbenetes eredményre jutottak a tudósok

Bors

2021. február 4. csütörtök 13:00

Belegondolt már, hogy a péniszméret mennyiben függ a felmenők genetikáján? Most ennek járt utána a tudomány, és meglepő következtetésre jutott.

Forrás: Pexels

Sok férfi számára kellemetlen téma a péniszméret, így nem csoda, hogy aki elégedetlen az alsónadrágjában mért adottságaival, igyekszik megkeresni rá a lehetséges okokat.

A tudomány most ennek a rejtélynek eredt a nyomába.

Városi legendák szólnak arról, miként változik a pénisz mérete a hormonok, a súly, a magasság, illetve a testtömegindex tükrében. Ezek azonban köszönőviszonyban sincsenek a valósággal.

Mint kiderült ugyanis, akárcsak a végtagok, a pénisz méretét is az X kromoszóma határozza meg. Így tehát ez az adottság a szülők génjeinek kombinációjától függ.

Az ember 23 kromoszómapárral rendelkezik: ez határozza meg a születendő gyermek nemét és másodlagos nemi jellemzőit. Az X és az Y kromoszómától függően ezért különbözhet a péniszméret például a testvérekétől, vagy a szülőkétől.

Habár a hímvessző megjelenését, méretét és más fizikai adottságait a környezet és a táplálkozás is befolyásolja, mégis a genetika az, ami igazán felelős érte.

Számos mítosz létezik a pénisz méretének meghatározására: például a cipőméret, a testmagasság vagy az önkielégítési szokások megfigyelése, ám ezek egyikét sem lehetett eddig tudományosan alátámasztani.

A pénisz legjelentősebb növekedése 12 és 16 év között következik be, maximális hosszát pedig 18-19 éves korra éri el – több eset árulkodik ugyanakkor arról, hogy a hímvessző a férfi húszas éveiben és növekszik.

(via)

További cikkek

Koronavírus

Ahhoz vagyunk hozzászokva, hogy a betegeink meggyógyulnak. Most nem gyógyultak meg – egy magyar Covid-osztályos nővér vallomása

Baleset

Fiatal focista vesztette életét a XVIII. kerületi balesetben

Ez is érdekelhet

life.hu

Ultra ciki! Félrement Tóth Andi intim videója: "Utólag is elnézést!"

borsonline.hu

Zokogva nyilatkozott Babicsek Bernát édesanyja: „Mi akartuk eltemetni a fiunkat”

life.hu

Változás: a házorvosok csak a kiemelten veszélyeztetetteknek kérhetnek PCR vizsgálatot, a többieknek antigén tesztet kell végezniük Szlovéniában

magyarnemzet.hu

A Fradi szurkolói ölték ki a Fradi-szurkolót az Újpest bajnokából

kemma.hu

Rejtélyes rosszullétek az akkugyárban, rendőrökkel szembeszálló anya és rengeteg baleset – ez volt a hét

origo.hu

Hatalmas költekezésbe kezdhetnek idén a világ turistái

origo.hu

Amerikainak gondolt kolbásszal küzdött a vendégekért a Kádár-diktatúra furcsa gyorsétterme, a City Grill

life.hu

Borzalmas: Metró alá löktek egy nőt: a helyszínen életét vesztette

nemzetisport.hu

Ligue 1: Sergio Ramos első gólja, Lionel Messi visszatért

origo.hu

Több mint fél évszázad után derült ki, miért oszlott fel a Beatles