Aktuális

Szakadt melegítőben, iratok nélkül találtak rá a Németországban meggyilkolt magyar bejárónő holttestére

B. B.

2021. február 10. szerda 04:00

Egy magyar bejárónő holttestére bukkantak a németországi  Kaiserslauternben. Az asszonyt iratok nélkül, egy szakadt melegítőben találták meg, egyelőre a helyi rendőrség is tanácstalan, gőzerővel keresi Diána gyilkosát.

Forrás: Bors

December 4-én veszett nyoma a 48 éves B. Diánának, aki eltűntként szerepelt a magyar rendőrség hivatalos honlapján is. Az ózdi asszony munka reményében utazott tavaly Németországba, egy ideig Münchenben, majd Stuttgartban próbálkozott, végül Kaiserslauternben talált munkát – a helyi sajtó szerint egy amerikai család bejárónőjeként. 

Tavaly december 14-én egy nő holttestére bukkantak Kaiserslautern Staubörnchenstraße nevű utcájában.

Az asszonyt meggyilkolták, de mivel nem voltak nála iratok, a rendőrség a kabátja és a tetoválása alapján kérte a lakosság segítségét a be­azonosításához. Mostanra kiderült: B. Diána az áldozat.

A sajtó tudni véli, hogy az ügyben karácsony előtt letartóztattak valakit, a férfi azonban tagad, és a rendőrség azóta is keresi a tettest, vagy éppen a férfi tettestársait. Az asszony ismerőseit sokkolták a történtek.

– Dia nagyon kedves nő volt, tisztességgel dolgozott, Németországba is azért ment ki. Nagyon remélem, hogy hamarosan meglesz az, aki ezt művelte vele, és a családja olyan végtisztességet adhat neki, amit megérdemel – mondta Diánáról az egyik ismerőse.

Az ügyben gőzerővel folyik a nyomozás, ugyanis rengeteg a kérdőjel.

Először ápolónőként próbált Münchenben és Stuttgartban elhelyezkedni, azonban egészségügyi okok miatt végül nem tudta betölteni a pozícióit, továbbállt, ekkor kötött ki a környéken, ahol vélhetően egy amerikai család bejárónőjeként helyezkedett el. Nem sokkal később titokzatos körülmények között veszett nyoma.

– Szegény édesanyja Magyarországon él, és szinte azonnal bejelentette az eltűné­sét. Jó kapcsolatban voltak, Dia pedig min­den jel nélkül szívódott fel. Amikor a holt­testet megtalálták, nem voltak nála ira­tok, így a család egészen januárig re­ménykedett, hogy előkerül. Sajnos január el­ső hetében minden reményük odaveszett – mondta szomorúan a nő ismerőse.

A rendőrség most lehetséges szemtanúkat keres, ugyanis valószínű, hogy Diánát nem az utcában, hanem a környéken ölték meg, a testet pedig az esti vagy éjszakai órákban egy kukában, bevásárlókocsiban, talicskán vagy zsákba tekerve vonszolták a környékre. A rendőrség még egy külön nyomozócsoportot is felállított, hogy az ügy végére járhassanak:

– Kérünk bárkit, aki ebben az időszakban a környéken járt, jelezze, ha gyanús alakokat észlelt, vagy bármi olyat látott, aminek köze lehet a gyilkossághoz vagy a holttest szállításához – kérte a helyi rendőrség.

További cikkek

Kellemetlen

Öt évig titkolta, hogy pornós, rettentő kínos, ahogy lebukott a családja előtt

Baleset

Két mentőhelikoptert riasztottak a helyszínre: Szörnyű tragédia történt Bács-Kiskun megyében

Ez is érdekelhet

kisalfold.hu

Egy tóban találtak rá az eltűnt csornai történelemtanár holttestére

metropol.hu

Kétségbeesetten kér segítséget Tibor! A budapesti férfi féltve őrzött kincsét lopták el betörők

origo.hu

Élelmiszerárstop: nem figyelmeztet, túlárazás esetén rögtön bírságol a hatóság

magyarnemzet.hu

Uniós biztos: a választásokig nem lehet szankcionálni Magyarországot

teol.hu

Gyalogost gázoltak, teljes útzár a 63-as úton

origo.hu

Bűnténnyé válhat mások AirTaggel való követése

nemzetisport.hu

Női kézi: közte 22 – a CSZKA Moszkva kiütötte a Rosztovot

vg.hu

Az omikron egyik alváltozata az eddigieknél is fertőzőbb lehet

borsonline.hu

Két mentőhelikoptert riasztottak a helyszínre: Szörnyű tragédia történt Bács-Kiskun megyében

borsonline.hu

Öt évig titkolta, hogy pornós, rettentő kínos, ahogy lebukott a családja előtt

origo.hu

Kevésbé halálos iramban - Toyota GR Supra 2.0T teszt