Aktuális

Misztikus táblával faggathatjuk a nagy titkokról a szellemeket – de sokak szerint nem veszélytelen

Bors

Létrehozva: 2021.02.11.

Az ouija tábla rejtélyes eszköz, használatának több évszázados kultusza van, és míg sokan esküsznek rá, rengetegen vannak ellene is. Ugyan a működésére százszázalékos bizonyíték nincs, azonban rengeteg rémtörténet és legenda kering arról, amikor a használata rosszul sült el.

A szellemvilággal kapcsolatban talán az egyik legveszélyesebb, legmisztikusabb eszköz, aminek az elsődleges célja, hogy kapcsolatot tudjunk teremteni a szellemvilággal, de sokan a jövő megjósolására is használják. A táblának számos neve van: beszélő táblának vagy szellemtáblának is hívják, de az angolszász elnevezése után a quija vagy ouija tábla vált népszerűvé. Sokan meglepő dolgokat tapasztaltak a használata során, pedig csak egyszerű válaszokat kerestek.

Betűről betűre áll össze a válasz

A tábla körülbelül 30x45 centis, általában körívben helyezkednek el rajta az ábécé betűi és a számok egytől tízig, illetve az igen és a nem szó, valamint legtöbbször egy elköszönés is. Tartozik hozzá egy kis lap, erre kell helyeznünk a kezünket, és ez mutatja meg a válaszokat is. Amikor felteszünk egy kérdést, a kezünket finoman a lapra helyezve mintha öntudatlanul mozgatnánk, így betűről betűre áll össze a válasz – olvasható az Astronet oldalán.

Ha eldöntendő kérdést teszünk fel, a tábla állítólag igennel vagy nemmel fog válaszolni, de néha egyáltalán nem hajlandó foglalkozni velünk. Sokat vitáznak azon, hogy mitől és hogyan működik pontosan az eszköz, de akik kipróbálták, nagyon intenzív élményeket éltek meg. Akik hisznek a szellemvilágban, általában meg vannak győződve róla, hogy az quija tábla segítségével kapcsolatba tudnak lépni velük. Használható a tábla fontos döntések előtt, de oda kell figyelni arra, hogy ne alakítsunk ki függőséget, ne helyettesítsük a saját döntésünket a tábla válaszaival.

Sokan ellenzik a használatát

Már sokfajta elmélet született arról, hogy mi is működtetheti ezt a szellemidéző eszközt. Sok szkeptikus úgy gondolja, hogy minden csak az ott tartózkodó emberek képzeletének szüleményei. A megszállottak akár maguknak is készíthetnek otthon ehhez hasonló táblát.

A tábla körül számos legenda és furcsa esemény kering. Nemcsak a horrorfilmekben láthattuk, milyen veszélyes is ez az eszköz, de már a való életben is történt számos tragédia. Van, aki néhány héttel a használata után meghalt, de akadt olyan is, aki összeesett, és soha nem tért magához. A tudományos közösség erősen bírálja és elveti, valamint áltudománynak tartja a táblához kapcsolódó paranormális hiedelmeket. A tábla használatakor fellépő tudattalan izommozgásokat egy olyan jelenséggel magyarázzák, mely ösztönös izommozgásokat hoz létre. Keresztény felekezetek ugyanakkor óva intenek a tábla használatától a démoni megszállottság veszélyére hivat-kozva.

Köszönje meg a válaszokat

Aki ezek után mégis úgy dönt, hogy szeretné kipróbálni, tartson be néhány alapvető szabályt: legyen elővigyázatos idézés közben, figyeljen oda, ne­hogy elhagyja a keze a táblát. Gondolja át jól, hogy milyen kérdést tesz fel idézés közben! Az Astronet.hu-n olvasható né­hány fontos tudnivaló is a használatával kapcsolatban. Soha ne használja a táblát egyedül, a „papír” állítólag két ember rezgésétől könnyebben beindul. Nemcsak az a fontos, hogy mindkettőjük ujja érintse a kérdező lapocskát, fontos, hogy a testek is összeérjenek.

Legjobb, ha a quija tábla sem asztalon áll, hanem az ölükben fekszik. Induláskor érdemes a papírt szándékosan mozgatni, mert akkor gyorsabban átveszi a test rezgését, és hamarabb elindul „magától”. Meg kell kérdezni a szellem nevét, illetve néhány rá vonatkozó kérdést érdemes feltenni. A kezdők olyat kérdezzenek, amire igen vagy nem lehet a válasz, hogy minél jobban be­gyakorolják, megszokják a szellemmel való együttműködést. Lehet, hogy a válasz betűi nem sorrendben érkeznek, azt utólag kell értelmes szavakká összerendezni.

Érdemes a ráhangolódás kedvéért gyertyát és füstölőt gyújtani, illetve halk, meditációs zenét hallgatni. Ha egy szellemmel lép kapcsolatba, mindig köszönje meg a válaszait, és köszönjön el tőle, kü­lön­ben megharagszik, és kísérteni fog.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17183879_auto_resized.jpg
origo.hu

Felismerhetetlen lett Tom Cruise barátnője, a Top Gun szőke bombázója

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27763_resized.jpg?avcount=1714882512
origo.hu

Németország újabb drámai világháborús lépése

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17188786_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Földi pokol: közel jár az összeomláshoz a rákbeteg Katalin hercegné

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17189127_auto_resized.jpg
vg.hu

Új magyar légitársaság a láthatáron? A semmiből megjelent a titokzatos Hungary Cargo Airlines

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17187901_auto_resized.jpg
ripost.hu

Gyűlölik a poloskák: ez a természetes anyag a legjobb ellenszer

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17189106_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Változnak az idők: egy hónapja még támadta Magyar Pétert, ma pedig már a Tisza Párt jelöltje

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27762_resized.jpg?avcount=1714882512
origo.hu

Megrázó felvétel az ukrán-orosz háborús pokolról - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17175906_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Gyalogosként állt be a McDrive-ba egy magyar srác, ő sem hitte el, ami ezután történt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17186662_auto_resized.jpg
borsonline.hu

A műsor után elengedte, most mégis rátalált a szerelem a Házasság első látásra szereplőjére?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17189212_auto_resized.jpg
borsonline.hu

1,9 milliárd Ft: itt vannak az Ötöslottó nyerőszámai

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17188688_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Őrjöng a márciusi lottónyertes, még mindig nem kapta meg a nyereményét

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/jYzQnlT5kfMdaT8HvXv18gJsDkRhi_aJqGvrIQM7dWc/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzljNjc2YTBjMjBhNTRhYWY4ZTcwMzc2YjY4ZDBkYWI4.jpg
Gyász

Tragikus hírt közöltek a budapesti buszbalesethez riasztott mentősök - helyszíni fotók

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/Mp2G0ZAAwJ9ywBpZT0y7OMuLpw5qnbql6dZnPntVW2U/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2Q3MjI1MzJhMjYzOTRhMDQ4NDk0MDQ4MDg1ZjcyYTAy.jpg
Szerencsejáték

Hoppá! Mégis született telitalálat, és egy magyar rengeteg pénzt nyert