Aktuális

Körömlakklemosóval akarta megölni szállásadóját egy férfi Tiszakécskén

Bors

2021. február 3. szerda 17:15

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség minősített emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki 2019. október 14-én éjfél után felgyújtott egy tiszakécskei munkásszállót, hogy megölje a szállóban alvó tulajdonost.

A többszörösen büntetett előéletű férfi 2019 szeptemberétől egy tiszakécskei munkásszállón lakott. A szállóban lakott a barátnője, de az emeleten, külön lakrészben élt a szálló tulajdonosa is a családjával.

A férfi kisebb munkákat is elvégzett a tulajdonos részére.

A beszélgetéseik alapján azonban a vádlott azt gondolta, hogy a sértett bele akar szólni az életébe, ezért megharagudott rá. 2019 októberének első felében el is határozta, hogy megöli őt úgy, hogy felgyújtja a szállót.

A vádlott ehhez vett két flakon körömlakklemosó folyadékot, amiről tudta, hogy tűz- és robbanásveszélyes.

2019. október 13-án este kikísérte a buszmegállóba a dolgozni induló barátnőjét, majd a szállóban összepakolta a dolgait. Miután mindenki elaludtak, éjfél után az egyik szobában az egyik flakon körömlakklemosót az ágyra öntötte, végigfolyatta a bejárati ajtóig, majd öngyújtóval meggyújtotta.

A vádlott a másik flakon tartalmát pedig a közös konyhában lévő étkező- és billiárdasztalra öntötte és meggyújtotta.Azt is tudta, hogy a konyhában van két PB gázpalack, amiket így akart felrobbantani.

Mielőtt még a körömlakklemosót szétöntötte volna – az emeleti folyosón lévő poroltó készülékeket is elrejtette, hogy megnehezítse a tűz oltását.

Ezután – tudva azt, hogy az emeleti szobákban a tulajdonoson kívül másoik is alszanak – elhagyta az épületet a holmijával együtt. A szobában a tűz elharapózott és átterjedt más szobák tetőszerkezetére, míg a konyhában a tűz elhamvadt.

A tűz áramkimaradást okozott, ami miatt az egyik lakó észrevette a tüzet, riasztotta a többi lakót és nekikezdtek az oltásnak. A telefonon értesített tűzoltók pedig gyorsan megfékezték a tűz tovaterjedését. Ha tüzet nem oltották volna el időben, úgy a terjedő lángok és füst miatt a szállóban alvó személyek meghalhattak volna

A gyújtogatót a rendőrök még aznap őrizetbe vették, írja oldalán az Ügyészség.

A letartóztatásban lévő, különös visszaesőnek minősülő férfit a főügyészség előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, több ember életét veszélyeztetve, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével és közveszélyokozás bűntettével vádolja. A főügyészség a vádlottal szemben életfogytig tartó fegyház és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta. A vádlott bűnössége kérdésében a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

A rendőrök megállítottak egy furgont Szolnok megyében, olyat láttak az utastérben, mint még soha - fotó

vg.hu

Bebörtönzik a benzinártüntetőket

mandiner.hu

Kizárnák Orbánt az EU-csúcsról, de Charles Michel szerint ez nem lehetséges

ripost.hu

Forró videó: Ezt művelte a hotelszobában Lékai-Kiss Ramóna

magyarnemzet.hu

Elképesztő rakétaesőt zúdít az ukránok Amerikától kapott szuperfegyvere + videó

borsonline.hu

Rendkívüli közleményt adott ki a TEK a Kis-Dunában elmerült börtönőrökkel kapcsolatban

life.hu

Így egyél okosan a menstruáció előtti panaszok enyhítése érdekében

borsonline.hu

Gyermekükkel a szíve alatt várta haza párja a Kis-Dunában eltűnt kutyakiképzőt

mindmegette.hu

Elképesztő! Így sürög-forog Tóth Gabiék két éves kislánya a konyhában

borsonline.hu

Szünetel a vonatközlekedés, borzalmas tragédia történt Üllőnél

További cikkek

Elmerült

Kiderült: a 34 éves László holttestét találták meg a Dunában

Béke

Szentkirályi Alexandra: A béke az egyetlen megoldás