Aktuális

Ezt hozza az életedbe 2021 – az ősi japán horoszkóp szerint

Bors

2021. február 2. kedd 21:30

A japánok ősi titkát sokan szeretnék tudni ezen a földön. Azt, hogy miként tudnak 100 vagy akár 120 évig élni ott az emberek. A japánok szerint nincs titok, vagy ha van, akkor az az Ikigai, melyre egész életükben törekednek. Úgy vélik, hogy a személyiség alakulására leginkább a születési év van hatással, írja a Ripost.

A távol keleti országban nagyon sok különös és izgalmas szokás jellemzi az ott élők mindennapjait.

Étkezésükben dominál a rizs és a nyers hal fogyasztása és szívesen alszanak egy szál gyékényen a padlón. Egyszerű emberek, és iszonyatos a teherbírásuk, szabálykövetők, pontosak.

Noha mindezek miatt visszafogottnak mondhatnánk a japánokat, szexuális szokásaikra mindez egyáltalán nem igaz. S bár a teaházakban praktizáló gésákról afféle idilli kép él bennünk, azt azért tudni kell, hogy nem akármilyen szexőrületek zajlottak egy-egy ilyen intézményben.

Már e rövid és persze meglehetősen hiányos jellemzésből is bizonyára kitűnik, hogy a japánok gondolkodásmódja, személyisége igencsak összetett, de végső soron mindezek együtt eredményezik kivételesen hosszú életüket.

Egészen a halálukig arra törekszenek, hogy létüket elégedettséggel, boldogsággal és értelemmel töltsék meg, elérjék a testi-lelki harmóniát, az Ikigai-t. Lássuk, hogy nekünk hogyan sikerülhet mindez 2020-ban.

A misztikus japán horoszkóp az általunk megszokott hagyományos 12 csillagjeggyel szemben mindössze 9 zodiákust használ. Az ő rendszerük szerint a személyiség alakulására a születési év van hatással. A japán zodiákus jegyekhez rendelt évszámokat a Riposton olvasható táblázatban találod.

További cikkek

Havazás

Kiadták a riasztást: Ezeket a megyéket borítja be mindjárt a hó

Botrány

Autót akartak feltörni, nyilvános szex lett belőle

Ez is érdekelhet