Aktuális

Magyar találmány: ezzel a mobilos applikációval elkerülheti a zsúfolt boltokat

Bors

2020. december 13. vasárnap 11:50

Két magyar cég készített egy olyan ingyenes alkalmazást, amellyel megnézhető, mikor, mekkora a látogatottság a budapesti és a Pest megyei bevásárlóközpontokban, hipermarketekben és bevásárlóparkokban. Így csökkenthető a zsúfoltság – ezzel pedig a fertőzésveszély.

A koronavírus-járvány idején az emberélet megóvása az első, azonban a magyar családok megélhetésének biztosításához működésben kell tartani a gazdaságot is. Ilyen nehéz helyzetben különösen sokat segíthetnek a magyar innovációk - mondta az applikáció bemutatójához kapcsolódóan  György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára.

A Helix Consulting és a CBRE Magyarország által közösen fejlesztett felület egyszerűen, bárki számára ingyenesen használható. Az alkalmazásában csak ki kell választani a számunkra érdekes kereskedelmi egységet.

A FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TÁBLÁZAT SZÍNEZÉSE MEGMUTATJA, HOGY MENNYIRE NAGY AZ ADOTT BEVÁSÁRLÓKÖZPONT FORGALMA.

Ezzel NEMCSAK LERÖVIDÍTHETŐ AZ ADOTT ÁRUHÁZBAN TÖLTÖTT IDŐ, DE CSÖKKENTHETŐ A KORONAVÍRUS-FERTŐZÉS KOCKÁZATA IS.

A jelen pillanatban Európában egyedülálló, LocSight néven futó kereskedelmi-térinformatikai szolgáltatás mobiltelefonról is használható. Elérés: locsight.hu/karacsonyibevasarlas2020

(via)

További cikkek

NASA

Döbbenetes felfedezést tett a NASA: Ez derült ki a Halálcsillag mélyéről

TRAGÉIDA

„Soha nem felejtem el a gázolaj szagát”- Kilencen haltak meg az M7-esen történt buszbalesetben

Ez is érdekelhet