Aktuális

Lassan betelik minden időpont: vigyázat, már csak pár napig tud karácsonyra rendelni!

Bors

2020. december 11. péntek 06:00

Karácsony előtt eddig is komoly hajrában voltak a futárszolgálatok és a posta is, a koronavírus-járvány miatt azonban idén az előző éveknél is többen döntöttek úgy: ahelyett, hogy személyesen vásárolnak ajándékot, inkább az interneten rendelnek. Sajnos ez azt jelenti, hogy aki az utolsó pillanatra hagyná az ajándékvásárlást, az rosszul fog járni, a szabad időpontok ugyanis pillanatok alatt betelnek.

Idén a vásárlók közel 60 százaléka online akar ajándékot venni, miközben 10 százalékos csökkenés tapasztalható a boltokban – derül ki a Cofidis országos reprezentatív kutatásából. Ezt alátámasztja, hogy – mint a Ripost megtudta – a Posta novemberi belföldi csomagforgalma közel 30 százalékkal volt nagyobb, mint egy évvel korábban. Mindez azt jelenti, hogy igencsak bele kell húznia annak, aki a neten rendelne – ha ugyanis nem siet, a karácsonyi ajándék már csak az ünnepek után érkezik meg.

Napokon belül adja le a rendelését!

A Magyar Posta logisztikai üzemeltetési igazgatója, Varga János figyelmeztet: rendeléskor ellenőrizzük, hogy az adott webáruház milyen szállítási időt vállal, illetve mi az az utolsó időpont, amikor garantálják a csomag karácsony előtti megérkezését. 

Úgy tűnik, sok helyen ez a bűvös időpont december 16. 

A Foxpost és a DPD Futárszolgálat is szerdát jelölte meg biztos határidőnek, de az Alzánál is már csak jövő hét eleji megrendeléseknél garantálják, hogy karácsonyra megérkezik az áru. Érdemes egyébként csomagpontra kérni az ajándékot, akkor esélyesebb, hogy időben megérkezik. 

Vidékre nehezebb

Az Auchanban már nem mindenütt lehet hűtést igénylő élelmiszert rendelni.

„Friss és fagyasztott termékeket jelenleg Budapest és környékére tudunk szállítani saját autóval!” – írják. Nem találni olyan vidéki várost, ahová feladott volna a rendszer idei vásárlási időpontot írja a Ripost. A fővárosban két nappal későbbre még van időpont. Az Aldi is kétnapos határidővel vállal szállítást, de csak Budapesten. A Sparban csütörtökön már csak december 17-re lehetett időpontot foglalni a fővárosban is. 


 


 

További cikkek

Havazás

Kiadták a riasztást: Ezeket a megyéket borítja be mindjárt a hó

Botrány

Autót akartak feltörni, nyilvános szex lett belőle

Ez is érdekelhet

origo.hu

Megállítottak egy autót a zalai rendőrök, őket is meglepte, mit találtak, amikor átnézték - fotók

888.hu

Hírességek lobbiznak gyerekek hormonkezeléséért

she.life.hu

Túl leszek rajtad! Még ha bele is gebedek!

bama.hu

Megfenyegették a kozármislenyi háziorvost az oltások beadása miatt

vg.hu

Zacher Gábor: megnyerheti a koronavírus elleni csatát Csollány Szilveszter

vg.hu

Kiderült a halál oka, koronavírusban hunyt el Meat Loaf

life.hu

"Szépek az ikrek!" - Tolvai Reni mellei felborzolták a kedélyeket, nem bírnak magukkal a rajongók

szon.hu

Szörnyethalt Nyíregyházánál: percekkel a tragédia előtt tette ki kétéves kisfiát (videó)

origo.hu

Nagyrécse ígérete: 20 négyzetméterből még bármi lehet