Aktuális

Elveszítheti végtagjait a magyar kisfiú, aki egy rettenetes betegséggel született

Bors

2020. december 23. szerda 15:51

Elveszítheti lábait az a 13 éves fiú, akinek az eddigieknél is több pénzre lenne szüksége egy külföldi műtétre, hogy elkerülje a legrosszabbat. A dongalábú Burai Rikárdó édesanyja retteg, hogy levágják kisfia lábait.

Forrás: Olvasói fotó

Újabb nehézséggel kell megküzdenie a 13 éves dongalábú kisfiúnak. Burai Rikárdó németországi konzultációjára már összegyűlt 2 millió forint, a járvány miatt azonban nem tud kiutazni, hogy megmentsék a lábait, amin ráadásul most ödéma jelent meg.

Plusz költséggel járna a kinti karantén

A most 13 éves Burai Rikárdó dongalábbal született. Az orvosok szerint a komlói fiú lábait egyedül egy németországi műtét mentheti meg az amputációtól. Az adományokból eddig összegyűlt pénz a kiutazásra, konzultációra és az előzetes vizsgálatokra lehet elég. Ráadásul a németországi karantén komoly plusz költségekkel járna.

– Nagyon hálás vagyok az embereknek, akiknek köszönhetően már ennyi pénz összegyűlt, viszont borzalmas ez a helyzet. Tehetetlenek vagyunk, és az orvosok szerint, is csak a német operáció az egyetlen megoldás – kezdte a Metropolnak Rikárdó édesanyja, Hajnalka, akinek egyedül kell megküzdenie a nehézségekkel.

Ödéma jelent meg a lábán

Az édesanya kétségbeesését tovább fokozza, hogy Rikárdó lábán újabb elváltozás jelent meg.

– Januárban mondták a szakemberek, hogy nagyon figyeljünk, mert a rossz vérkeringés miatt, Rikárdó lábain bármi elváltozás amputációval járhat. A fekély is nagyon nehezen gyógyult. Mindent megtettünk, hogy ez ne forduljon elő többet: minden este átnézem a lábait, vékony, puha mamuszt visel, tolókocsiban viszem mindenhova, az iskolába betegszállítóval jár és ott is figyel rá egy gyógytornász. Pár napja mégis egy nagy puklira lettem figyelmes a lábán.

„ A konyhába megyek ki sírni”

Hajnalka nem tudja, hogy mitévő legyen, megőrjíti a tehetetlenség.

„Elmentünk a gyerekorvoshoz, aki azt mondta: borogassuk Rikárdó lábát és adott egy krémet is, ami segíthet, de én csak egyre nagyobbnak látom a puklit. Nem érem utol hetek óta a budapesti orvosunkat. Kétségbe vagyok esve, a körülmények most nagyon ellenünk vannak. A konyhába megyek ki sírni, ilyenkor Rikárdó utánam jön és megvigasztal. Tudom, hogy nem adhatjuk fel, de olykor nagyon nehéz kitartani” – tette hozzá Hajnalka.

Kerekesszékre gyűjtenek

Rikárdó egyre szűkösebben fér el a kerekesszékében, ezért minél előbb szüksége lenne egy könnyűszerkezetű elektromos tolókocsira, ami 500 ezer forintba kerül. Hajnalka egyedül neveli két gyermekét, így önerőből nem tudja fedezni a szék költségét, a németországi konzultációra gyűjtött pénzhez pedig nem szeretne hozzányúlni. A komlói édesanya ezért bármilyen segítséget, hozzájárulást szívesen fogad.

További cikkek

Botrány

A hitközség elnöke Márki-Zayról: Nem tartom egy korrekt embernek azt, aki ilyeneket beszél

Ez is érdekelhet

mandiner.hu

Márki-Zay Gulyás Mártonról: Ő nyíltan meleg, és szerintem kommunista. Nagyon szeretem!

likebalaton.hu

A Balatonnál is szép számmal számolhatunk fülesbaglyokat

origo.hu

Az ország, amit az IMF szerint tönkretehet saját fizetőeszköze

vaol.hu

Védőfelszerelés nélkül küldött közmunkásokat a tetőre az egyik vasi település polgármestere, egyikük leesett

origo.hu

A múltba ragadt a Microsoft összehajtható mobilja

origo.hu

KSH: 4 millió 687 ezer volt a foglalkoztatottak száma decemberben

ripost.hu

Sokkoló látványt nyújt a hármasikreket váró nő hasa, rossz irányba nőttek a babák - Videó

nemzetisport.hu

Csütörtöki sportműsor: Puskás Akadémia–FTC az NB I-ben

borsonline.hu

Most adták ki a meteorológusok: borzalmas, ami az ország felé tart

origo.hu

Közzétettek egy teljes jelenetet az érkező Batman-filmből - videó