Aktuális

Az orrunkig se fogunk látni: szerdától bekeményít az időjárás

Bors

2020. december 16. szerda 07:30

Forrás: Getty

Szerdán túlnyomóan borult, párás, főként a hegyekben tartósabban ködös időre számíthatunk, de szerdán délen helyenként elvékonyodhat a felhőzet.

Szitálás, éjszaka, reggel főként a hegyekben ónos szitálás, valamint szerdán délután néhol kisebb eső előfordulhat. Általában gyenge marad a légmozgás, a most még a Kisalföldön élénk, Sopron környékén erős déli, délkeleti szél is mérséklődik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +3 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 2 és 8 fok között alakul.

A hét hátralévő részén ónos eső veszélyeztet minden úton lévőt

Csütörtöktől a hétvé­géig tartósan anticiklon alakítja majd az időjárást. Jelentős légköri változásoktól, frontoktól nem kell tartani. A hőmérséklet függvényében, a hajnali órákban, foltokban ónos szitálás, hószállingózás is lehet.

Gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A hőmérséklet jellemzően többnyire néhány fokkal fagypont fölött alakul napközben, de hajnalonként, kis körzetekben lehet gyenge fagy is. Csak a jövő hét elején van esély arra, hogy változást hozó front érkezzen térségünkbe.

További cikkek

Gyilkosság

Hat családtagjával végzett a vérfertőző lelkész

Tragédia

„Olyan hívást kaptam, amit egyetlen szülő sem akar” – zokogta az apuka, aki elvesztette a gyermekét

Ez is érdekelhet