Elkészítési idő: 40 perc
Nehézségi fok: *
Hozzávalók (4 adag): 2 nagy fej karalábé * 20 dkg natúr gesztenyemassza * 1 krumpli * 1 fej vöröshagyma * 20 dkg tejszín * 1,5 l víz * 4 ek olaj * 1 tk só * ½ kk őrölt szerecsendió
Elkészítés: Megtisztítjuk a karalábét és a krumplit, majd a hagymával együtt kockákra vágjuk. Az olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd a karalábé- és a krumplikockákat is elkezdjük rázogatva sütni. 10 perc után felöntjük a vízzel, megsózzuk és fedő alatt puhára főzzük. Ha elkészült, belemorzsoljuk a gesztenyemasszát, és botmixerrel pürésítjük. Utána belekeverjük a tejszínt, beleszórjuk a szerecsendiót, és néhány percig főzzük, de nem forraljuk fel. A tányéron tehetünk bele sült gesztenyeszemeket, és szórjuk meg friss kakukkfűvel.
Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézségi fok: * * *
Hozzávalók (12 adag):
A tésztához: 20 dkg liszt * 5 dkg mandulaliszt * 20 dkg vaj * 19 dkg porcukor * 2 nagy tojás
Töltelék: 25 dkg gesztenyemassza * 20 dkg tejszín * 5 dkg kandírozott narancshéj * 5 dkg mandulaliszt * 5 dkg cukor * 3 tojás
Elkészítés: A tészta hozzávalóit hűtsük le – különösen a vajat, majd robotgéppel gyors ütemben keverjük össze. Fóliába csomagolva tegyük a hűtőbe legalább 30 percre. Nyújtsuk ki fél cm vastagra, és simítsuk a tésztát a sütőformába. Villával szurkáljuk meg egy kicsit, és 170 fokra előmelegített sütőben süssük 5 percig. A töltelékhez a tojásokat válasszuk szét: a fehérjéből habot verünk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, majd belekeverjük a gesztenyemasszát, a mandulalisztet, a tejszínt, a kandírozott narancshéjat, végül a tojásfehérjehabot. Az elősütött tésztába töltjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.