Aktuális

Százezrekkel a zsebében fulladt a Dunába a pecás

Bors

Létrehozva: 2020.11.20.

Nagyszerű kikapcsolódásnak indult, de borzasztó tragédiába torkollott két jó barát szerda délutáni pecázása. A partról a szemtanúk megdöbbenve figyelték az eseményeket, egyikük nyilatkozott is a Borsnak.

A Bors értesülései szerint egy 61 éves férfi és a társa Vác közelében tartózkodtak a Dunán, amikor a nem túl jó állapotban lévő csónakjuk váratlanul felborult. Az egyiküket még élve ki tudták menteni, a másikuk sajnos már csak holtan került elő. Rengeteg pénzzel a zsebében.

Nagyjából egy kilométerre lehettem a parton, amikor a baleset történt, így esélyem sem volt odamenni segíteni. Nagyon gyorsan elmerültek, de egy kajakos még időben érkezett, és sikeresen kimentette az egyiküket. A 61 éves csónaktulajdonost elsodorta a folyó, a rendőrök csak jóval lejjebb tudták kihúzni a vízből – mesélte a Borsnak Tolnay Zoltán, aki éppen a váci kompon teljesített szolgálatot. Érdekesség, hogy a hajóskapitány ott volt tavaly május 29-én a Duna pesti szakaszánál is, amikor a Viking Sigyn szállodahajó letarolta a Hableány sétahajót. Visszatérve a szerdai tragédiára: miután az áldozatot a rendőrök kimentették a vízből, visszavitték a Váccal szemköz­ti tahitótfalui kompkikötőhöz. Egyelőre nem tudni, hogy mitől borultak fel a csónakkal, arról viszont többen is beszéltek a Borsnak, hogy a Duna azon szakasza a kiszámíthatatlan áramlatok miatt nagyon veszélyes.

Ez is érdekelheti!

Horrorbaleset! Jakuzziba fulladt a húsz hónapos kisbaba

Micsoda hőstett: 10 éves fiúcska megmentette a 6 éves kishúga életét, aki lenyelt egy legódarabot

Micsoda tragédia: eljegyezte kedvesét, majd öt perc múlva vízbe fulladt

A BRFK érdeklődésünkre közölte, hogy délután negyed egykor érkezett bejelentés hozzájuk arról, hogy a Dunán két férfi felborult egy kenuval. A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság két hajóval azonnal a helyszínre indult. Az elmerült férfit félórával később találták meg három kilométerre a vízben, beemelték a hajóba, és megkezdték az újraélesztését, de már nem tudtak segíteni rajta. Az Országos Mentőszolgálat kérdésünkre közölte: a helyszínre riasztott mentők két férfi ellátásában vettek részt, az egyik férfit a helyszíni ellátást követően stabil állapotban kórházba szállították, míg a másik férfi életét sajnos nem lehetett megmenteni. Az elhunyt férfi holttestét a családja azonosította. A felesége mellett a lánya és a veje is a helyszínre érkezett. Érdekesség, hogy az elhuny férfinál állítólag több százezer forintot találtak, amit a holtteste mellé terítettek ki a rendőrök. A szerencsétlenül járt férfit csak órákkal később szállították el a helyszínről, a társa pedig a váci kórházba került. A BRFK az esettel összefüggésben vízi közlekedés halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt rendelt el nyomozást.

8,7 fokos a folyó vize

A Duna vízhőmérséklete a Vác melletti Gödnél a tegnapi adatok szerint 8,7 fok volt. A hideg víz egy fiatal szervezetet is megviselhet, de az áramlatok miatt az idős férfinak esélye sem volt a túlélésre. A társának óriási szerencséje volt, hogy még időben ki tudták menteni.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek