Aktuális

Ők nem szavazták meg a mai járványügyi szigorításokat

Bors

Létrehozva: 2020.11.02.

A parlament a múlt héten újabb törvénycsomagot fogadott el, ami segíti a járvány elleni küzdelmet. Hétfőtől szigorítások léptek életbe, de a baloldali pártok továbbra is gáncsolják a védekezést, a szigorítást sem szavazták meg.

A képviselők 117 igen szavazattal, 23 nem ellenében és 19 tartózkodás mellett fogadták el a Miniszterelnökséget vezető miniszter járványügyi változtatási javaslatait.

A baloldali pártok viszont továbbra is akadályozzák a védekezést azzal, hogy a szigorítást sem szavazták meg. Összegyűjtöttük azoknak a képviselőknek a nevét, akik nem szavazták meg az eredményes védekezéshez szükséges intézkedéseket.

Nemmel szavazott képviselők:

Ander Balázs Jobbik
Csányi Tamás Jobbik
Dudás Róbert Jobbik
Dr. Gyüre Csaba Jobbik
Jakab Péter Jobbik
Kálló Gergely Jobbik
Nunkovics Tibor Jobbik
Potocskáné Kőrösi Anita Jobbik
Stummer János Jobbik
Szilágyi György Jobbik
Z. Kárpát Dániel Jobbik
Arató Gergely DK
Bősz Anett DK
Hajdu László DK
Dr. Oláh Lajos DK
Sebián-Petrovszki László DK
Varga Zoltán DK
Varju László DK
Demeter Márta LMP
Hohn Krisztina LMP
Schmuck Erzsébet LMP
Ungár Péter LMP
Szabó Szabolcs független

Tartózkodott:

Dr. Steinmetz Ádám Jobbik
Bangóné Borbély Ildikó MSZP
Dr. Gurmai Zita MSZP
Dr. Harangozó Tamás MSZP
Dr. Hiller István MSZP
Korózs Lajos MSZP
Molnár Gyula MSZP
Szabó Sándor MSZP
Dr. Szakács László MSZP
Tóth Csaba MSZP
Dr. Varga László MSZP
Burány Sándor Párbeszéd
Kocsis-Cake Olivio Párbeszéd
Tordai Bence Párbeszéd
Dr. Apáti István független
Bana Tibor független
Bencsik János független
Dúró Dóra független
Farkas Gergely független

Ma életbe lépett a maszkviselésre vonatkozó új szabályozás

Már az éttermekben, vendéglátóhelyeken és szórakozóhelyeken is maszkot kell viselni – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) az MTI-vel.

A közlemény szerint ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy például egy étteremben addig maszkot kell viselni, amíg az asztalhoz ér vagy onnan felállva mosdóba megy a vendég, de

levehető a maszk az asztalnál ülve.

Olyan vendéglátóhelyeken, büfékben, szórakozóhelyeken, ahol állva, illetve bárpultnál fogyaszt valaki ételt vagy italt, kizárólag a fogyasztás időtartamára leveheti a maszkot, de ha csak beszélget éppen, akkor viselnie kell – emelték ki.

Azt kérik, hogy mindenki tartsa be a maszkviselésre vonatkozó szabályokat, hiszen most ez a védekezés legfőbb eszköze, így lehet megóvni mások egészségét is.

Hangsúlyozták, hogy a szabályok betartatásáért a vendéglátóhely, az üzlet üzemeltetője is felelős. Attól a vendégtől, aki felszólítás ellenére sem veszi fel a maszkot, a kiszolgálást meg kell tagadni, és fel kell szólítani a helyiség elhagyására.

Emellett – a már korábban is hatályban lévő szabályoknak megfelelően – továbbra is kötelező a maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, a színházakban, a taxikban, a bevásárlóközpontok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, az ügyfélfogadási irodákban, a szabadtéri és a sportrendezvényeken is.

A maszkviselésre vonatkozó szabályok betartatását a rendőrség is ellenőrizheti, és az üzletet, vendéglátóhelyet, ahol nem tartják be, bezárattathatja – áll a KTK közleményében.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek