Aktuális

Makaóban ragadt a járvány miatt Olívia

Kóré Károly

Létrehozva: 2020.11.03.

Makaóban rekedt egy 25 éves magyar artistalány. Ha hazajönne a szeretteihez, a kinti járványügyi intézkedések miatt nem engednék vissza az országba. Kapitány Olívia nem panaszkodik, igyekszik magát feltalálni.

Forrás: Saját

Kapitány Olívia a Ma­kaóban működő The House of Dancing Water nevű világhírű színház társulatának tagjaként él jelenleg Ázsiában. A vízi show-ra hajazó kulturális intézmény előadásai a koronavírus mi­att jelenleg szünetelnek. Egyelőre nem lehet tudni, mikor térhet haza a családjához látogatóba.

Ha elhagynám Makaót, nem jöhetnék vissza. Május közepe óta az Európából érkezők közül senki nem léphet be az ország­ba, aki nem helyi állampolgár. A kínaiak számára is csupán a közelmúltban nyitották meg a határt – mondta a Borsnak Olívia. Makaó Kína egy különleges közigazgatású területe.

Itt már több mint 100 napja nem regisztráltak új fertőzöttet. Az ázsiaiak fegyelmezettek. Ha valaki mégsem takarta el az utcán az arcát a járvány elején, a rendőrök fi­gyelmeztették. Amennyiben maszk nélkül próbálnak felszállni egy buszra, a vezetők erélyesen rájuk szólnak. Ha a kormányzat el­rendeli, hogy mindenki maradjon otthon, senki sem ellenkezik – magyarázta az artista.

Makaó alig akkora, mint egy budapesti kerület, így viszonylag hamar elfogynak a programlehetőségek. Olívia vi­szont a kényszerű szabadságot igyekszik kihasználni, és hasznosan tölteni az idejét.

Elsősorban nyelvet tanulok. Mivel karban kell tartanom ma­gamat, naponta edzek, ezenk­í­vül pedig a hobbimnak, a fényképezésnek élek – mosolygott Olívia, aki kint barátokat is szerzett. Velük szokott edzeni és önkéntesként részt venni egy ál­latvédelmi szervezet munkájá­ban. Olyankor kutyát sétáltat. Egy este egyébként képzeletben hazarepülhetett, ugyanis egy étteremben tokaji aszút ihatott a vacsora mellé.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek