Aktuális

Elsők közt érkezett a salgótarjáni gázoláshoz - első dolga volt lefotózni a halott lányt és feltenni a Facebookra

Bors

Létrehozva: 2020.11.18.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádképviselete folytán a bíróság jogerősen pénzbüntetésre ítélte azt a férfit, aki egy salgótarjáni halálos kimenetelű közlekedési baleset áldozatáról küldött fényképeket az egyik legnagyobb közösségi oldalra.

A lányt még 2020. január 17-én kora este ütötték el Salgótarjánban, sérüléseibe a helyszínen belehalt. A férfi elsők között érkezett a helyszínre, és miután felismerte, hogy a lány elhunyt, róla a telefonjával, közvetlen közelről fényképeket készített, amelyekből kettőt azonnal feltöltött a közösségi oldalára.

A vádlott magatartása az elhunyt személy emberi méltóságát, egyúttal a hozzátartozók kegyeleti érzését is durván sértette.

Az elhunyt lány édesapja magánindítványt terjesztett elő az ügyben, melyben kérte az elkövető büntetőjogi felelősségre vonását, számolt be róla az Ügyészség.

A Salgótarjáni Járásbíróság a vádlottat bűnösnek mondta ki kegyeletsértés vétségében, ezért őt 200.000 Ft pénzbüntetésre ítélte.
A  bűnösségét végig tagadó vádlott és védője sem jelentettek be fellebbezést, így az ítélet első fokon jogerőre is emelkedett.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek