Aktuális

Döbbenet – Lépni sem lehet a holttestektől egy orosz hullaházban

Bors

Létrehozva: 2020.11.16.

Borzalmas állapotok uralkodnak a dél-nyugat-oroszországi Szamara városának egyik proszektúráján, legalábbis erről tanúskodik egy orosz Instagram-modell sokkoló felvétele. A 37 éves Olga Kagarlickaja a fertőzés következtében el­hunyt édesapja holtteste miatt látogatott el a hullaházba, ahol megdöbbentő látvány fogadta: a teremben egymás mellett sorakoztak a fekete zsákok, annak ellenére, hogy a városban hivatalosan mindössze heten haltak meg koronavírus következtében. A nő az alkalmazottak tiltakozása ellenére videót is készített a látottakról, amelyet a brit Mirror szúrt ki.

A hivatalos statisztikák szerint Szamarában heten haltak meg koronavírusban. Hát, én itt annál jóval több zsákot látok – mondja a videóban Kagarlickaja, akinek édesapja mentőtisztként dolgozott, és valószínűleg az egyik betegtől kapta el a fertőzést.

A nő azzal vádolja most az orosz kormányt, hogy meghamisítja a koronavírus-fertőzésben elhunytak statisztikáit, hogy jobb színben tüntesse fel az országot. A brit kommentelők szerint azonban nem kizárt, hogy a 37 éves modell, aki 2005-ben szépségversenyt nyert Szamarában, magára akarta felhívni a figyelmet a hírrel, hogy több kattin­tást érjen el az Instagram-oldalán.

Oroszországban a hétfő reggeli adatok szerint rekordmennyiségű új fertőzöttet regisztráltak, közel 23 ezren fertőződtek meg 24 óra alatt, ebből 6360-an Moszkvában. Az ország­ban eddig összesen 1,9 millió beteget azonosítottak, és 33 ezren hunytak el koronavírus következtében.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek