Aktuális

100 milliót ígér a rendőrség, ha valaki megfejti Irma halálának ügyét

Bors

Létrehozva: 2020.11.10.

500 000 ausztrál dollárt, vagyis mintegy 110 millió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel a rendőrség az 1999-ben brutálisan meggyilkolt Palasics Irma ügyében. A magyar nő és férje canberrai otthonába két férfi tört be, a gyilkosokat azóta sem kapták el.

Forrás: rendőrségi fotó

Palasics Irma és férje, Palasics György hatalmas tervekkel érkezett Ausztráliába, Canberrában kezdtek új életet. Mindenki szorgos, tisztességes embernek ismerte őket, szépen nevelték gyermekeiket. Amikor nyugdíjba mentek, megbeszélték, hogy bejárják azokat a helyeket, ahol még nem voltak, de 1999. november 6-án pár perc alatt minden megváltozott.

Két férfi betört a házukba, Irmát megkötözték, majd brutálisan meggyilkolták. Györgyöt is bántalmazták. Neki annyi ereje maradt, hogy hívja a rendőrséget, majd összeesett. Ő volt az egyetlen szemtanú, de soha többé nem épült fel annyira, hogy érdemi információkat tudjon adni a nyomozóknak. Később úgy halt meg, hogy nem tudta, ki és miért ölte meg imádott feleségét. A házaspár lánya és unokája sosem adta fel a reményt, hogy rács mögé kerüljön a gyilkos.

Azon az éjszakán nem csak a nagyszüleim otthonát rabolták ki és vették el az életüket. Elvették az én fiatalságomat és a jövőmet is, azonnal felnőtt lettem

– mondta az unoka, John Mikita a News.com-nak.

John és édesanyja évek óta nyomoznak, hirdetnek, hátha valaki tud valamit a gyilkosságról. De nem csak őket, a nyomozókat sem hagyja nyugodni az ügy. Most új információ került a rendőrség birtokába, a melbourne-i magyar közösség egy tagja került a látóterükbe. Az illető férfi olyan dolgokat tudhat, aminek segítségével pont kerülhet a 21 évvel ezelőtti gyilkosság végére. Adam Rhynehart nyomozó őrmester felszólította őt, hogy keresse fel a rendőrséget.

De 500 ezer ausztrál dollárt, vagyis körülbelül 110 millió forint nyomravezetői díjat is felajánlottak, hátha bárkinek van információja az esettel kapcsolatban.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek