Aktuális

Mihalik Enikő: sok támadás ért a magasságom és az alkatom miatt

Bors

2020. október 22. csütörtök 09:00

Békéscsabáról indult annak a magyar lánynak a története, aki az első magyar szupermodellnek nevezhető. Mihalik Enikővel tizenévesen már a Chanel Haute Couture bemutatóján találkozhattunk, de az igazi áttörést a 2007-es Gucci kampány hozta el karrierjében. Ezt követően New York-ban telepedett le és több mint 13 évet töltött a divat nagyvárosában. Csalár Bence divatújságíró nemrég megjelent könyvének angol és magyar nyelvű borítóján is ő szerepel. ​

A Színfalak mögött – A magyar divat című könyvben olvashatunk arról, hogyan is indult a topmodell karrierje és miként került a világ vezető modelljei közé.

– A suliban sok támadás ért a magasságom és az alkatom miatt, de valójában ez engem nem igazán zavart, mert úgy éreztem, hogy ezektől az adottságoktól még inkább különlegesnek számítok – emlékezett vissza Enikő, akit tanárai is arra ösztönöztek, hogy jelentkezzen modellnek.

Nem sokkal később Kajdi Csaba lett az ügynöke, akinek első amerikai szerződését is köszönheti. Az ekkor még bizonytalan fiatal lány azt az ígéretet tette otthon is és Kajdinak is, hogy egy évet rászán a modellkedésre.

Amennyiben nem úgy alakul a karrierje ezalatt az egy év alatt, elkezdi az egyetemet. Az egy évből végül 13 év lett és Enikő a legnagyobb divattervezők kifutóin és a legnagyobb divatmagazinok címlapjáról köszönt vissza. De mit érezhetett akkor a békéscsabai tini, amikor a világ legszebb női vették körül? 

– Az első pillanattól kezdve nagyon meg voltam illetődve, mert olyan modellekkel dolgoztam egy kifutón, mint például Natasha Poly és Mariacar​l​​​a Bosco​n​o. De volt közös fotózásom Naomi Campbellel is. Meg sem mertem szólalni, remegett a lábam és izzadt a tenyerem, de imádtam minden percét – mondta Enikő, aki azt is megtanulta, hogy el kell vonatkoztatnia a hétköznapi, szőke puritán lánytól, és attól, aki visszaköszön rá az óriásplakátokról. Munkatárs

További cikkek

Sztrók

Maradandó károsodást szenvedett a sztrókja után M. Richárd

Tragédia

Holtan esett össze az iskolában a hetedikes diák

Ez is érdekelhet

mandiner.hu

„Belebetegszem a tehetetlenségbe” – Így panaszkodnak az ország sorsáról liberális hírességek (videó)

borsonline.hu

Az egész utat lezárták, akkora baleset történt Heves megyében

life.hu

Vége! Többé soha nem láthatjuk együtt Kiszel Tündét és lányát

magyarnemzet.hu

Izraeli nagykövet: A zsidóságot hagyják ki a kampányból!

bama.hu

Rendőrök lepték el a Király utcát Pécsett, egy rosszfiú akadt horogra?

origo.hu

Élve temették el ezeket az ókori kínai harcosokat

nemzetisport.hu

Női kézi: rejtett kamerákat találtak egy német csapat öltözőjében

origo.hu

Fiatalkorúak lehetnek teherautó-sofőrök az USA-ban

magyarnemzet.hu

Több külföldi vevőnek is próbálták eladni a Városházát

szon.hu

Pikáns jelenet - melltartóban táncol Barbi (videó)

mandiner.hu

Váratlan fordulat a hazánkat bíráló országjelentés kapcsán

origo.hu

Fontos határidő jár le ma a gyermeket nevelők adó-visszatérítésénél