Aktuális

Ma áll bírája elé a lőrinci kettős gyilkos

Bors

2020. október 29. csütörtök 08:15

Időnként zombiként bolyongott, és a környéken lakók szerint gyógyszert is szedett a pestszentlőrinci késes gyilkos, P. Sándor. A férfi előzetes letartóztatásáról ma dönt a bíróság.

Forrás: Thinkstock

Mint azt a Bors megírta:

valóságos vérfürdőt rendezett a 40 éves Sándor a Mikszáth Kálmán utcai lakótelep egyik lakásában:

halálra szúrta édesanyját, Ibolyát és nevelőapját, Mártont is. Ezután egy darabig a két holttest mellett üldögélt, majd mikor magához tért, kihívta a rendőröket. 

A ház lakói a tragédia harmadnapján is elborzadva beszéltek a történtekről:

– Sejtettük, hogy Sanyival valami nincs rendben, sokszor ugyanis valóságos zombiként bolyongott a lakótelepen, mintha csak egy más világban járna.

Azt is suttogták, hogy gyógyszereket szed, de persze az anyjáék erről sosem beszéltek

– mondta egy ott lakó asszony. 

A kettős gyilkosság gyanúsítottja azóta beismerő vallomást tett, azonban a Bors értesült, hogy részletesen nem volt hajlandó mesélni szörnyű tettének okairól, így még mindig nem tisztázott, miért támadt rá anyjára és nevelőapjára.

– Sosem emelt volna kezet Ibolyára, sem a nevelőapjára, nagyon szerették egymást. Persze néha összeszólalkoztak azon, hogy Ibolya könyörgött Sanyinak, hogy dolgozzon, de nagyobb veszekedés ebből sem lett soha – magyarázta a Borsnak a házban lakó asszony. 

Nevelőapjának az édesanyja is a házban lakott. Az idős asszonyt a rokonok azonnal magukhoz költöztették:

– Szegény, bele sem merünk gondolni, mit élhet most át, féltjük is, hiszen már nem fiatal. Imádta a fiát, nem véletlenül laktak ilyen közel egymáshoz, Márton is nagyon jó ember volt, szörnyű, hogy így kellett meghalnia – sajnálkozott egy másik ott lakó nő. 

P. Sándor sorsáról a mai napon döntenek, a férfit több ember ellen elkövetett ember-öléssel gyanúsítják, az ügyészség kérvényezte a letartóztatását.

További cikkek

Gyilkosság

Hat családtagjával végzett a vérfertőző lelkész

Tragédia

„Olyan hívást kaptam, amit egyetlen szülő sem akar” – zokogta az apuka, aki elvesztette a gyermekét

Ez is érdekelhet